Windows Sürümünüzü Nasıl Öğrenirsiniz?

Windows Sürümünüzü Nasıl Öğrenirsiniz

Hem yeni hem de eski Windows kullanıcıları çok eski bir soruyu soruyor: “İşletim sisteminin hangi sürümüne sahibim?” Bazen bunu söylemek o kadar kolay olmayabilir, özellikle de Windows’u ilk kez kullanıyorsanız. Kullanmakta olduğunuz Windows sürümünü bilmek önemlidir. Bu yalnızca sisteminizle ilgili makaleleri bulmayı kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda diğer birçok durumda da faydalı olabilir. Bir hatayı düzeltme veya yeni bir uygulama yükleme sürecinde olduğunuzu, ancak hangi Windows sürümüne sahip olduğunuzu bilmediğinizi hayal edin.

Hangi Windows sürümüne sahip olduğunuzu biliyor musunuz? Yüklü uygulama için genellikle Windows’un tam sürüm numarasını bilmeniz gerekmez, ancak kullandığınız işletim sisteminin sürümü hakkında genel bilgiler çok önemlidir. Herkes yüklediği Windows sürümü hakkında üç şeyi bilmelidir: Windows’un ana sürümü (ör. 11, 10, 8, 7 vb.), Windows’un o sürümünün sürümü (ör. Pro, Ultimate vb.) .) ve 64 bit mi yoksa 32 bit mi olduğu. Hangi Windows sürümüne sahip olduğunuzu bilmiyorsanız, hangi yazılımı yükleyeceğinizi, güncelleme için hangi aygıt sürücüsünü seçeceğinizi bilmiyorsanız, yardım almak için hangi talimatları izlemeniz gerektiğini bile bilmiyor olabilirsiniz! Windows’un çok sayıda sürümü olduğundan, hangi sürümü kullandığınızı bilmek isteyebilirsiniz. Aşağıdaki makale, bilgisayarınızda şu anda hangi Windows sürümünün yüklü olduğunu (örneğin, Windows Vista veya Windows 10) ve ayrıca belirli sürüm ve yapı numaralarını gösterir.

windows
windows sürüm öğrenme

Hangi Windows Sürümünü Kullandığınızı Nasıl Öğrenirsiniz?

Bu yöntem, Windows’un herhangi bir sürümünde çalışır. Tek fark, arama fonksiyonunun bulunduğu yerdir. Windows 10 ve 8’de araç çubuğunun sol tarafındaki Başlat menüsündedir ve Windows 11’de araç çubuğunun ortasındaki büyüteç simgesidir.

  1. Arama menüsünü açın.
  2. Arama kutusuna “kazanan” yazın ve Enter’a basın.
  3. Windows sürümünüzle birlikte Windows Hakkında kutusunun göründüğünü görmelisiniz.

The post Windows Sürümünüzü Nasıl Öğrenirsiniz? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/windows-surumunuzu-nasil-ogrenirsiniz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?