Dental İmplant Nedir? İmplantın Avantajları Nelerdir?

Dental İmplant Nedir

Diş bakımındaki gelişmelere rağmen, milyonlarca kişi, genellikle çürükler, periodontal hastalık veya yaralanma nedeniyle diş kaybı yaşıyor. Uzun yıllar diş eksikliği olan kişilerin tek tedavi seçeneği köprüler ve protezlerdi. Ancak günümüzde diş implantları mevcuttur. Diş implantları yerine kullanılan diş kökleridir. İmplantlar, doğal dişlerinizi taklit eden sabit (kalıcı) veya hareketli protezler için sağlam bir temel sağlar. Bir veya daha fazla dişiniz eksikse implant tedavisi sizin için çözüm olabilir. Dental implantlar, dişin kökünü değiştiren ve yeni yedek dişlere bağlanan küçük direklerdir. Boşluklar, kök kırıkları, diş gıcırdatma, diş eti hastalığı veya yüz yaralanması nedeniyle dişleriniz gevşek veya eksikse diş implantları iyi bir seçenektir. Dişsiz doğduysanız veya yarık dudağa sahipseniz de bir seçenektir. Konuşmanızı, görünüşünüzü, yeme alışkanlıklarınızı ve konforunuzu geliştirmek istiyorsanız diş implant sizin için doğru çözüm olabilir.

İmplantın Avantajları Nelerdir
İmplantın Avantajları Nelerdir

Diş İmplantlarının Faydaları

Doğal Görünümlü ve Rahat Kesim

Dental implantlar, doğal dişleriniz gibi görünecek, hissedilecek ve işlev görecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca implantlar, hastalara nasıl göründükleri veya protezlerinin düşüp düşmeyeceği konusunda endişelenmeden gülümseme, yemek yeme ve sosyal aktivitelere katılma konusunda güven verir.

Dayanıklı ve Güvenilir

Uygun bakım ve bakım ile implantlar, öngörülebilir sonuçlarla dişlerde geleneksel restorasyonlar kadar uzun süre dayanır.

Yüksek Başarı Oranı

İyi planlanmış ve bakımı yapılmış diş implantları, genellikle diğer diş değiştirme seçenekleriyle karşılaştırılabilir veya daha iyi ‘hayatta kalma oranları’ sunar. Ve implant teknolojisi ve teknikleri geliştikçe başarı oranınız da artacaktır. Sağlığı iyi olan insanlar, başarılı implantlara sahip olma şansına sahiptir.

Gelişmiş Yüz ve Kemik Özellikleri

Dental implantlar, geleneksel köprüler için komşu dişleri kesme ihtiyacını ortadan kaldırarak doğal diş dokusunu korur. Ayrıca kemiği koruyacaklar ve kemik erimesini ve çene yüksekliği kaybına neden olan bozulmayı önemli ölçüde azaltacaklar. Diş implantları ayrıca kalan dişler/ağız yapıları üzerindeki yükü azaltarak ve doğal diş dokusunu koruyarak ve kemik erimesini ve çene yüksekliği kaybına neden olan bozulmayı azaltarak çene yapısını düzeltmeye yardımcı olur.

The post Dental İmplant Nedir? İmplantın Avantajları Nelerdir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/dental-implant-nedir-implantin-avantajlari-nelerdir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?