İşte Bu 4 Yöntem Bilgisayarınızı Çok Daha Korunaklı Bir Hale Getiriyor

Ücretsiz Antivirüs Uygulamaları

Bilgisayar korsanları her geçen gün çok daha fazla kişinin kişisel verilerine ulaşıyor ve bu veriler özelinde zaman zaman can zaman zaman cep yakabiliyorlar. Bilgisayar korsanlarının kişisel verilere ulaşmaları konusunda ise kullanmış oldukları yöntemler ve çeşitli arka kapılar, bilgisayarınızdaki arka kapılardan yani bir başka deyişle, güvenlik açıklarından kaynaklanıyor. Bilgisayar korsanları Bahsegel ve daha birçok korunma yöntemi sayesinde bilgisayarınızdan, en önemlisi de kişisel verilerinizden mahrum kalabiliyorlar. Üstelik söz konusu yöntemler, basit düzeyde bilgisayar bilgisi olan kullanıcılar tarafından da rahatlıkla kullanılabiliyorlar. Peki, bilgisayarınızı ve kişisel bilgilerinizi korunaklı tutabilmeniz adına hangi detaylara dikkat etmeniz gerekiyor?

 

Sistem ve Yazılım Güvenlik Güncellemelerinin İhmal Edilmemesi

Bir bilgisayarın korunaklı olmasının en temel yöntemlerinden biri, sistem ve yazılım güncellemelerinin sürdürülmesi olarak öne çıkıyor. Bilindiği üzere her geçen gün dünya üzerinde farklı virüs veya sızma seçenekleri geliştiriliyor. İşletim sistemi ve işletim sistemine bağlı olan güvenlik yazılımları ise bu yeni veri çalma seçeneklerine dair önlemler geliştiriyorlar. Bilgisayar kullanıcılarının ise yapmaları gereken, bu güncellemeleri ihmal etmemek ve yazılım güncellemelerini sürdürmek olarak biliyor. Yazılım güncellemelerinin sürdürülmesi sonucunda bilgisayarınız, dünya üzerinde son dönemlerde etkili olan yeni güvenlik problemlerine karşı çok daha duyarlı oluyor ve aynı zamanda bilgisayarınızın güvenliği her geçen gün çok daha ileri seviyeye çıkıyor. Yazılım ve sistem güncellemelerinin birlikte yapılması sayesinde de hem işletim sistemi hem de güvenlik yazılımları ortak hareket edebiliyor.

Güvenlik Duvarının Daima Etkin Tutulması

Güvenlik duvarları, bilgisayarın en önemli korunma noktaları arasında yer alıyorlar. Özellikle bilgisayarınızla herhangi bir ağa ya da internete erişmeniz durumunda, kişisel verilerinizin çok daha korunaklı olabilmesi adına güvenlik duvarının aktif edilmesi büyük önem taşıyor. Güvenlik duvarına karşın öne çıkan detaylardan bir diğeri ise bilgisayarı sadece ağ trafiğine karşı değil, tüm tehlikelere karşı koruyabilmesi olarak öne çıkıyor. Güvenlik duvarı sayesinde bilgisayarınızdaki tüm veri akışı çeşitli kontroller çerçevesinde gerçekleşerek, çok daha güvenli bir hal alıyor. Güvenlik duvarı kadar, güvenlik seviyesinin yükseltilmesi de bir diğer önemli detay olarak biliniyor.

Ekstra Virüsten Korunma Yazılımlarının Tercih Edilmesi

Her ne kadar son dönemlerde çok ciddi maliyetlere neden olsa da güvenlik yazılımlarının önemi giderek artış gösteriyor. Özellikle sürekli olarak dışardan cihaz ya da kişi erişiminde olan bilgisayarlarınız adına ekstra virüsten korunma yazılımlarının tercih edilmesi büyük önem taşıyor. Bu yazılımlar sayesinde bilgisayarınız, işletim sisteminizin güvenlik yazılımıyla birlikte maksimum düzeyde korunuyor. Özellikle fidye yazılımı ve Truva gibi virüs çeşitlerine karşın, ekstra güvenlik yazılımlarının korumaları çok daha yüksek oluyor. Bunun yanı sıra güvenlik yazılımlarının, sürekli olarak virüsle karşılaşan ve veri güvenliği konusunda ciddi problemler yaşayan kişiler tarafından çok daha sık bir şekilde tercih edilmesi öneriliyor.

VPN Kullanımına Ağırlık Verin

VPN kullanımı, ağ trafiğinin çok daha karmaşık bir hale gelip, verilerinizin tespit edilememesi ve bilgisayarınızın dış ağ trafiğine karşı maksimum düzeyde korunur bir yapıya bürünmesine yol açar. Tabi bu durum sadece özel yani, ücretli VPN uygulamalarında geçerlidir. Ücretsiz VPN uygulamaları ne yazık ki bu denli bir koruma sağlamazlar. Bilgisayarınızı daha güvende tutmanız adına da mutlaka VPN kullanımı yapmanız önerilir. VPN kullanımı sayesinde ağ kimliğiniz tamamen gizli kalır ve kişisel verileriniz herhangi bir sunucu ile paylaşılmaz. Özellikle veri kaydı yapmayan VPN seçenekleri sayesinde ağ kullanımı üst düzey bir korumaya sahip olacaktır.

 

The post İşte Bu 4 Yöntem Bilgisayarınızı Çok Daha Korunaklı Bir Hale Getiriyor first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/iste-bu-4-yontem-bilgisayarinizi-cok-daha-korunakli-bir-hale-getiriyor/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?