Windows’ta Sürücü Harfleri Nasıl Değiştirilir?

Windows Sürücü Harfleri Nasıl Değiştirilir

Windows’taki tipik sürücü harfleri hepimiz aşinayız:

  • C: sabit sürücünüz.
  • D: CD sürücünüz.
  • E: ve yukarısı çıkarılabilir medya için kullanılır.
  • A: ve B: disketler için kullanıldı (şimdi çoğunlukla geçersiz).

Ancak, o mektuplara bağlı olmadığınızı biliyor muydunuz? Bunları değiştirmek kolaydır ve onlara istediğiniz sürücü harfleri verebilirsiniz. (C: sürücüsünü değiştirmek zahmete değmeyebilir). Belki flash sürücülerinizi alfabenin sonunda düzenli tutmak istersiniz veya bir ağ sürücüsüne Wi-Fi’nizdeki tüm Windows makinelerinde ücretsiz olacak belirli bir harf vermek istersiniz. Sebep ne olursa olsun, hem Windows 10 hem de Windows 11’de bir sürücü harfleri nasıl değiştireceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Windows Sürücü Harfleri
Windows Sürücü Harfleri

Disk Yönetim Aracını Kullanma

Windows kurulumunuzu içermeyen bir sürücünün sürücü harfini değiştirmek için Disk Yönetimi aracını kullanmanız gerekir. Başlamak için Başlat Menüsü’ne sağ tıklayın ve Disk Yönetimi’ni seçin. Uygulamanın ana sayfasında, sisteminize bağlı tüm sürücülerin tam listesini göreceksiniz.

Düzenlemek istediğiniz diskin adını bulun, üzerine sağ tıklayın ve Change Drive Letter and Paths öğesini seçin. Yeni pencerede, mevcut sürücü harfini vurgulayın ve Değiştir’e tıklayın. Ardından, Aşağıdaki sürücü harfini ata ( aşağıdaki boş NTFS klasörüne Bağlamak yerine ) öğesini seçtiğinizden emin olun ve açılır menüden yeni bir harf seçin.

Windows Sürücüsüne Takıldınız

Windows işletim sistemini tamamen yeniden yüklemeden Windows’un kurulu olduğu sürücünün harfini değiştiremezsiniz. Windows sürücüsünü değiştirmek için çok acil bir ihtiyacınız yoksa, uğraşmaya kesinlikle değmez.

Windows 10 ve Windows 11’de İşlem Farklı Mı?

Hayır, disklerinizin harflerini değiştirme işlemi, işletim sisteminin her iki sürümünde de aynıdır. Ayrıca, Windows 10’da harflerde değişiklik yaptıysanız ve ardından Windows 11’e yükselttiyseniz, değişiklikler güncellenmiş sürüme aktarılacaktır.

The post Windows’ta Sürücü Harfleri Nasıl Değiştirilir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/windowsta-surucu-harfleri-nasil-degistirilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?