Düşük Tansiyon Nedir? Düşük Tansiyona Ne İyi Gelir?

Düşük Tansiyon Nedir

Baş dönmesinden bulanık görme ve bayılmaya kadar – düşük tansiyon belirtilerini bilirsiniz. Ama neden sizde olduğunu ve nasıl tedavi edeceğinizi biliyor musunuz? Baş dönmesi veya sersemlik mi hissediyorsunuz? Mide bulantısı, bulanık görme, zayıf ve kafası karışmış hissetme? Bunların hepsi, düşük tansiyonunuz veya hipotansiyonunuz olabileceğine dair işaretler olabilir.

Bu semptomlardan herhangi birini düzenli olarak yaşıyorsanız, bu düşük tansiyon belirtilerinin arkasındaki nedenleri anlamak için doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Yardımcı olabilecek ilaçlar veya yaşam tarzı değişiklikleri olabilir. Düşük tansiyon teşhisinin tek başına alarm vermediğini duymak sizi rahatlatabilir. Aslında, istatistiksel olarak kalp krizi veya felç riskiniz daha düşük olduğundan, düşük tansiyon iyi bir şey olarak bile görülebilir. Ancak, düşük tansiyon semptomlarını sürekli yaşıyorsanız, semptomların ne kadar rahatsız edici ve rahatsız edici olabileceğini çok iyi bilirsiniz. Çok düşük tansiyon, vücudunuza, beyninize ve kalbinize yeterince oksijenli kan sağlanmadığı anlamına gelebileceğinden tehlikeli olabilir. Ayrıca başka bir tıbbi durumun göstergesi olabilir. Düşük tansiyon yaşıyorsanız, neden olduğunu ve semptomları hafifletmeye yardımcı olmak için neler yapabileceğinizi bilmek isteyebilirsiniz.

Düşük Tansiyona Ne İyi Gelir
Düşük Tansiyona Ne İyi Gelir

Düşük Tansiyonu Düşürmeye Yardımcı Olacak Basit Yollar

Düşük tansiyon tedavisinin çoğu, semptomları diyet ve yaşam tarzı seçimleriyle yönetmeye dayanır. Doktorunuz, düşük tansiyonunuzu güvenli ve etkili bir şekilde nasıl yükselteceğiniz konusunda size rehberlik edebilmelidir. Aşağıdakileri içeren basit adımlar önerebilirler:

Ne Yediğine Dikkat Et

Yeşil sebzelerden B12 vitaminine ve süper tahıllara kadar diyet, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan önemli bir faktördür. Araştırmalar, az miktarda liquorice yemenin kan basıncını artırmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. Tuzu biraz arttırmak da benzer faydalar sağlayabilir.

Yerinizden Kalkmayın

Yemekten sonra masadan kalkmak için acele etmeyin. Yemek yedikten sonra kan, sindirime yardımcı olmak için midenize gider. Vücudunuza yeniden uyum sağlaması ve kanınızın sisteminize dönmesi için zaman tanıyın.

Yavaşça Ayağa Kalk

Özellikle ilk uyandığınızda yataktan kalkarken. Postural hipotansiyon, oturduğunuzda veya ayağa kalktığınızda düşük tansiyon belirtileri gördüğünüz zamandır, bu nedenle bunun sizi nasıl etkilediğinin farkında olmak önemlidir. Kalkmadan önce dolaşımınıza yardımcı olması için hafif egzersiz yapmayı veya yatakta esnemeyi bile deneyebilirsiniz.

Çok Sıcak Banyolardan Kaçının

Güzel bir jakuzide rahatlamak cazip gelebilir, ancak ısı atardamarlarınızın genişlemesine ve kan basıncınızın daha da düşmesine neden olabilir.

Sıkıştırma Destekli Çorap Giyin

Kan akışını sağlamak ve kan dolaşımını iyileştirmek için.

The post Düşük Tansiyon Nedir? Düşük Tansiyona Ne İyi Gelir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/dusuk-tansiyon-nedir-dusuk-tansiyona-ne-iyi-gelir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?