Petek Temizliği Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

radyatör petek temizle

Uzun süre boyunca kullanılan peteklerin zaman içerisinde özel bakıma ihtiyacı söz konusudur. Doğalgaz ve kalorifer en çok kullanılan ısınma araçları arasındadır. Doğalgaz ve kalorifer peteklerinin periyodik aralıklar ile temizlenmesi önemlidir. Petek temizliğinin temel amacı kalorifer tesisatı temizliği olmalıdır.

 

Peteklerin içerisinde koruyucu yağlar bulunur. Koruyucu yağ yapılan petek temizliği çalışmasıyla birlikte petekten çıkmaz ve sistemde kalmaya devam eder. Ancak bunun için profesyonel hizmet alınması önemlidir. Peteklerinizi dilerseniz kendiniz temizleyebilirsiniz. Fakat doğru temizlenmeyen petekler sizin için az ısı ve yüksek tutarlı fatura anlamına gelebilir.

 

Genel petek temizliğinin ortalama 2 yılda bir yapılması tavsiye edilir. İstisnai durumlar söz konusu olduğu zaman süre azalabilir veya yükselebilir. Örneğin, kömürlü yakıt kullanımından doğalgazlı yakıt kullanımına geçiş yapmayı düşünüyorsanız petek temizliğini ihmal etmemelisiniz.

 

Petek Temizliği için Profesyonel Hizmet Alınabilir mi?

 

Petek temizliği yapılacağı zaman ilk etapta petek tesisatı, vanalar, kombi ve petekler gözden geçirilmelidir. Daha sonra kaçak veya tamir gerektiren işler varsa gerekli analizler yapılmalıdır. Altyapı ve tesisat kontrolleri yapıldıktan sonra petek temizleme işlemine geçilebilir. Temizleme işlemi için genellikle radyatör ve havlupanlar yerinden çıkarılır.

 

Petek temizleme işleminde ortamın temizliği dikkate alınmalıdır. Bu sebeple, temizlik öncesinde gerekli tüm önlemler alınmalıdır. İlk aşamada peteklerin ve tesisatların üst boru ve iç sistemleri temizlenmelidir. İkinci aşamada tesisat borularının altta kalan kısımları temizlenebilir. Temizleme işleminde petek tesisatında yer alan kir, çamur ve çeperler ortadan kaldırılmalıdır. Radyatör peteklerinde kir çok fazla olmadığından dolayı çift vakumlu yıkama yapılabilir.

 

Güvenilir bir petek temizleme uygulamasında uygun ekipman seçimi büyük bir önem taşır. Basınç değerleri yüksek olan petek temizleme makinasının kombiye zarar verebilme olasılığı unutulmamalıdır. Temizliğin tamamlanması çalışmanın türüne göre değişkenlik gösterebilir. Ortalama süre 1 ile 2 saat arasındadır. Önemli olan nokta temizliğin güvenilir şekilde yapılmasıdır.

 

Petek temizliği için profesyonel destek almayı düşünüyorsanız Armut’u tercih edebilirsiniz. Böylelikle temizlik için doğru kişilerle çalışarak güvenilir hizmetlerden yararlanmış olursunuz. Seçeceğiniz hizmetlerin fiyatlandırmaları hizmet detaylarına göre değişkenlik gösterebilir.

The post Petek Temizliği Ne Zaman ve Nasıl Yapılır? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/petek-temizligi-ne-zaman-ve-nasil-yapilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?