Saray Mutfağında En Çok Kullanılan Baharatlar Nelerdir?

hayfene

Osmanlı mutfağı, kullanılan özel baharatlar ile zenginleştirilmiştir. Baharatlar farklı bitkilerin kök, kabuk, yaprak, meyve, çiçek ve çekirdek gibi kısımlarından taze veya kurutularak elde edilir. Yiyecek ve içeceklere hoş bir lezzet kazandıran baharatlar ve doğal yağlar saray mutfaklarında da tercih edilirdi. Bu baharatlar arasında iştah açıcı birçok farklı seçenek bulabilirsiniz.

 

Karabiber

 

Karabiber nerede yetişir? Karabiber'in faydaları nelerdir? - Son Dakika Haberler Milliyet

Saray mutfağının en yaygın kullanılan baharatları arasında karabiber yer alıyor. Neredeyse bütün etli yemeklere eklenen karabiber et tüketmekten hoşlanan kişiler için en ideal seçeneklerden oluyor. Karabiber antioksidan içeriğiyle dikkat çekiyor. İçerdiği C vitamini ile öne çıkan karabiber aynı zamanda cilt sağlığına destek veriyor.

 

Kişniş

 

Kişniş Nedir, Nasıl Kullanılır? Kişnişin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Osmanlı mutfağında kişniş, tarçın ve karabiber üçlüsünün kullanımı öne çıkıyor. Kişniş oldukça lezzetli baharatlardan oluyor. Cilt iltihabının azalmasına destek veren kişniş aynı zamanda kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

 

Tarçın

 

Tarçın Nedir, Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir? - Balparmak

Tarçın karabiberle birlikte kullanılabilecek özel bir baharattır. Tarçın ile yapabileceğiniz birçok farklı yemek vardır. Tavuklu yahni, nohut ezmesi, keşkekli tarçınlı tavuk cevirusu gibi yemekler bunlar arasında yer alır. Antioksidan özellikli baharatlar arıyorsanız ve diyet listelerinde değerlendirebileceğiniz baharatlara ihtiyacınız varsa tarçını tercih edebilirsiniz.

 

Zerdeçal

 

Zerdeçalın faydaları nelerdir?

Kebap, pilav ve tatlılarda zerdeçal kullanılıyor. Zerdeçal bağırsaklara destek veren ve kalp sağlığına yardımcı olan özel bir lezzettir. Depresyon etkisini azaltabilmenize yardımcı olabilen zerdeçalı birçok farklı tarif içerisinde deneyimleyebilirsiniz.

 

Kakule

 

Kakule nedir? Kakulenin faydaları nelerdir?

Osmanlı mutfağında karabiber ve karanfil ile karıştırılarak kullanılan kakule bir tür çeşni olarak öne çıkıyor. Düzenli kakule tüketimi sindirime yardımcı oluyor. Mide kramplarının tedavisinde destekleyici olarak tercih edilen kakule solunum problemlerinin hafiflemesine yardımcı olur. Kakuleyi günün farklı zaman dilimlerinde tüketebileceğiniz yiyeceklerinizde tercih edebilirsiniz.

 

Yenibahar

 

YENİBAHAR

Saray mutfağında et yemekleri ve baharat denildiği zaman akla ilk olarak yenibahar geliyor. Et yemeklerinde ilave olarak kullanılan yenibahar aynı zamanda dolmalarda da tercih edilir. Yenibahar bağışıklığın artmasına destek verir. Sindirime yardımcı olan yenibahar hafızanızın güçlenmesine yardım eder.

 

Safran

 

SAFRANBOLU (Safran Hasadı Başlıyor)

Karabiberden sonra saray mutfağında en yaygın olarak kullanılan safrandır. Safran kullanılan tatlılar arasında zerde yer alıyor. Vücudun enerjisini destekleyen safran aynı zamanda cilt yaralarının tedavi edilmesini destekler. Uyku kalitesinin artması için destekleyici olan safran karaciğer yağlanmasının tedavisinde destekleyici olarak tüketilebilir. Sizler de safran ve saray mutfağında kullanılan diğer tüm popüler seçenekler için https://www.hayfene.com/’da yer alan ürünlere göz atabilirsiniz. Böylelikle sofralarınızı daha zengin ve özel hale getirmeye başlayabilirsiniz.

The post Saray Mutfağında En Çok Kullanılan Baharatlar Nelerdir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/saray-mutfaginda-en-cok-kullanilan-baharatlar-nelerdir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?