Bir Sonraki İş Başvurunuzda Öne Çıkmak İçin 7 İpucu

iş başvurusu

Bir işe başvururken, hepsi aynı pozisyon için yarışan yüzlerce ya da binlerce kişiden biri olabilirsiniz. Tanınmak ve uğruna kıyasıya rekabet ettiğiniz o işi almak gerçekten zor olabilir.

Ancak biraz çaba göstererek kalabalığın arasından sıyrılmayı ve işvereni kazanmayı öğrenebilirsiniz. İster kişisel marka videosu oluşturmak ve sosyal medyadan yararlanmak gibi yaratıcı teknikler kullanarak, ister deneyiminizi sergilemek ve güçlü iletişim becerileri geliştirmek gibi daha geleneksel bir yoldan giderek kullanabileceğiniz çeşitli stratejiler vardır.

Bir sonraki iş başvurunuzda öne çıkmak için kullanabileceğiniz 7 ipucunu sizler için derledik.

Ekibinizin performansını yükseltecek 7 ipucu - İK Blog

1. Algılayıcı Olun

Bir aday, iş tanımındaki gerçek ihtiyacın ne olduğunu gerçekten algılayabildiğini gösterebilirse, öne çıkabilir. Bu, sadece moda sözcükleri tekrarlamanın veya aynı becerileri listelemenin ötesindedir. Özgeçmişin, rolde başarılı olmak için ne gerektiğini anladıklarını ve rolün hitap etmek üzere tasarlandığı çözüm olabileceklerini göstererek nasıl bir fark yaratabileceklerini gerçekten yansıtmasını sağlamaktır.

2. İyi İletişim Becerilerine Sahip Olun

İşverenlerin her iş için sıraladığı tek şart nedir? İyi iletişim becerileri. Bunu e-postalarında, konuşmalarında, özgeçmişlerinde, ön yazılarında ve başvuru materyallerinde gösterebilen adaylar zaten oyunun önündedir. Buna ek olarak, yazmaya ilgi duyan ve iletişim becerileri bloglara, makalelere ve sosyal medya paylaşımlarına kadar uzanan kişiler kendilerini diğerlerinden gerçekten ayırırlar.

3. Özelleştirin, Özelleştirin, Özelleştirin

Adaylar özgeçmişlerini her iş için özelleştirmelidir. Tüm başvurular için tek bir özgeçmiş günü geride kaldı. Her başvuru için adayın iş tanımını gözden geçirmesi ve ardından özgeçmişini tam olarak listelenen özelliklere göre özelleştirmesi gerekir. Ön saflardaki işe alım uzmanları, başlangıçtaki parametrelere en iyi uyan adayları arıyor. Her seferinde CV’nizi özelleştirmek size zor ve uğraştırıcı geliyorsa, dakikalar içinde mükemmel bir CV’ye sahip olmak için buradan CV doldurabilirsiniz.

4. Bakış Açınızı Sergileyin

Hangi seviyede olursa olsun, şirketler başarıyı tekrarlayabilecek ve kuruluşlarına ve sektörlerine yenilikçi çözümler getirebilecek kişileri işe almak isterler. Adaylar, sektörle ilgili bir sorun veya konu hakkında bir makale yazarak fikirlerini ve düşünce liderliklerini sergilemeyi düşünmelidir. Bu, görünürlüğünüzü artıracak ve bir bakış açısına sahip olduğunuzu gösterecektir.

5. Ağınızdan Yararlanın

Araştırmanızı yapın ve profesyonel veya kişisel ağınızdaki hangi bağlantıların sizi kuruluş içinde harika bir bağlantıya götürebileceğini görün. Tanıştırma ve yönlendirme isteyin. Kuruluştan biriyle bağlantınız yoksa, yakınlık kurmak ve şirkete ve role olan gerçek ilginizi ifade etmek için işe alım veya işe alma ekibinden birine ulaşmayı düşünün.

6. Sonuçlara ve Etkiye Odaklanın

Çoğu özgeçmiş sorumlulukların bir listesidir. Ne gibi sonuçlar elde ettiğinizi ve yaptığınız işlerle nasıl bir etki yarattığınızı da ekleyerek öne çıkın. Sadece 20 kişilik bir ekibi yönettiğinizi söylemeyin. Ekibinizi yüzde 20’lik bir katılım grubundan yüzde 90’lık bir katılım grubuna nasıl taşıdığınızdan bahsedin.

7. Becerilerinizi İlgili Yollarla Sergileyin

Başarıları benzersiz şekillerde sergilemek, özgeçmişini çikolata içinde sunan aday veya NASA’da üniversite dışında bir iş bulmak için kendi portföy platformunu oluşturan mühendislik mezunu gibi adayların öne çıkmasına gerçekten yardımcı olabilir. Portföy yaklaşımı tüm sektörler için geçerlidir, adayları farklılaştırır ve kurumsal uyumu gösterirken becerilerini kanıtlamalarına yardımcı olur.

The post Bir Sonraki İş Başvurunuzda Öne Çıkmak İçin 7 İpucu first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/bir-sonraki-is-basvurunuzda-one-cikmak-icin-7-ipucu/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?