Çelik Jant Nedir? Avantajları Nelerdir?

çelik jant

Aracınızın yerle tek temas noktası lastiklerdir. Lastiklerin tek tutanağı ise jantlardır. Böylesine önemli bir görevi yerine getiren jantların kullanımı da hayati öneme sahiptir. Jantlar, aynı zamanda araçların makyaj malzemeleridir. Araç sürücüleri bilir ki, aracın dışarıdan görüntüsünü değiştirebilen en etkin aksesuar göz alıcı jantlardır.

Türkiye’de kullanıcıların en fazla tercih ettiği jant türlerinin başında ise, alüminyum alaşımlı jant ve çelik jantlar gelmektedir. Çelik jantlar, gerek dayanıklılığı, gerekse de araca kattığı göz kamaştırıcı güzellik dolayısı ile daha fazla tercih edilmektedir. Çelik jantlar, dayanıklı yapıları sayesinde, engebeli yollarda çukura girseniz dahi sürüş keyfinizin kaçmasına izin vermez.

Çelik jantın avantajları

Çelik jantlar, sıcak işlenmiş çelikten presleme ve kaynaklama yöntemiyle üretildiği için çok sağlam bir yapıya sahiptir. Diğer jant türlerine göre daha ağırdırlar. Çelikten gelen gücü dolayısıyla sağlamlığı tartışılmaz kalitededir ve dışarıdan gelebilecek darbelere karşı daha iyi performans gösterir. Bozuk yollarda dahi çok rahat bir sürüş konforu sağlar. İyi bakılıp, temizliği yapıldığı takdirde yıllarca kullanım ömrüne sahiptir.

Çelik jant temizlenmeli mi?

Çelik jantlar, alüminyum jantların aksine daha çabuk paslanma özelliğine sahiptir. Bunun önüne geçmek için de belirli aralıklar ile temizliğinin yapılması gerekmektedir. Jant temizliği sanıldığı kadar zor bir işlem değildir. Gerçekleştirdiğiniz yolculuğunuz sonrasında, jantınızın üzeri toz, çamur tutmuş olabilir. Bu toz ve çamur temizlenmediği için zamanla paslanmaya neden olacaktır. Yolculuğunuz sonrası aracınızı yıkamayı seviyorsanız, aracınızı yıkadığınız sabun ve su ile jantlarınızı da yıkayabilirsiniz. Araç yıkama işlemi yapmayacaksanız o zaman, sadece jantlarımızı su ve sabun ile temizlemenizde fayda var.

Çelik jantlarınızı temizleme işleminin ardından jantlar için özel olarak üretilen jant parlatma cilası da kullanarak, daha parlak bir janta sahip olabilirsiniz. Jantınızın ömrünü de uzatmış olursunuz.

Çelik jantta alternatif çok fazla

Araçların teknik özellikleri  göz önüne alınarak hazırlanan çelik jant modelleri, aynı zamanda kullanıcıların isteklerine göre de şekillenebiliyor. Jant Dünyası, kullanıcılarına çok farklı seçeneklerde çelik jant modelleri sunuyor. 15 inçten başlayıp 20 inçe kadar çıkan çelik jant modellerinin jant genişlikleri de 5.5 inçten başlayıp 10 inç genişliğine kadar çıkabiliyor. Çelik jant modelleri, alışılmış renklerin dışında black machined, silver, bronzo, piano black, matte titanium diamond gibi 20’den fazla renk seçeneğine sahip.

Çelik jantınızı avantajlı fiyatlar ile Jant Dünyası’ndan alabilirsiniz

Çelik jant fiyatları, jantın ebatlarına göre değişkenlik gösterir. Çelik jant seçimi yaparken, aracınızın lastik ebatlarına göre, üretici firmanın önerdiği tarzda jant seçimi yapmalısınız. Çelik jant alırken, tek tek almak yerine takım halinde alınması daha ekonomik olacaktır. Jant sektöründe 25 yıllık tecrübeye sahip Jant Dünyası, online alışveriş sistemi ile Türkiye’nin her yerindeki müşterilerine en kaliteli jantları en hesaplı şekilde gönderiyor. Jantdunyasi.com üzerinden aracınızın teknik özelliklerine göre  çelik jant fiyatları sıralaması yapabilir, renk  ve görüntü olarak size en çok hitap eden çelik janta en uygun fiyat ile sahip olabilirsiniz.

Jantdunyasi.com sahip olduğu SSL güvenlik sertifikası ile güvenli alışverişin de bir numaralı adresi oluyor.

The post Çelik Jant Nedir? Avantajları Nelerdir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/celik-jant-nedir-avantajlari-nelerdir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?