En Sağlıklı 4 Kuruyemiş ve Faydaları

çerez pazarı

 

 Lezzetli kuruyemiş çeşitlerini tüketerek sağlıklı beslenme düzeninize katkı sağlayabilirsiniz. En sağlıklı kuruyemişler arasında birbirinden farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

 

Badem

 

Badem, lezzetli atıştırmalıklar arasında yer alır. Mineral ve vitamin içeren badem vücudunuzun ihtiyaç duyduğu çeşitli maddeleri sizlere sunar. E vitamini içeriği ile beraber magnezyum ve manganez barındıran badem, cildin kendisini yenileyebilmesi ve daha genç görünmesi için yardımcı olur. Günde uygun miktarda tüketebileceğiniz badem sayesinde tükettiğiniz gıdaları da zenginleştirebilirsiniz. Kilo kontrolüne yardımcı olabilen badem diyetlerdeki vazgeçilmez ara öğün olarak ortaya çıkar. Diyet listelerine dahil edilmesindeki en önemli sebep ise kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine destek vermesidir. Bu sayede ani kan şekeri sıçramalarını engellemeye yardımcı olur.

 

Ceviz

 

 

Cevizin en önemli özelliği beyin sağlığınızı desteklemesidir. Düzenli olarak ceviz tüketmeniz hafızanızın desteklenmesine sebep olur. Bu sayede çeşitli hastalık riskleri engellenebilir. Kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL seviyelerinin aşağı seviyelere gelebilmesi için yardımcıdır. Antioksidan özellikleriyle dikkat çeken bu özel kuruyemiş Omega-3 içeriği sayesinde kalbinizi korumanıza yardımcı olur. Omega-3 özellikle balık tüketmeyen kişilere yararlıdır. Faydalı yağ asitleri sağlayan ceviz tip 2 diyabete karşı mücadele etmenize destek verir.

 

Antep Fıstığı

 

Antep fıstığı oleik asit ve linoleik asit içeriğine sahiptir. Bu iki ayrı yağ türü kalbinizi korumanıza destek verir. Aynı zamanda yağ asidi içerdiğinden dolayı sağlıklı atıştırmalıklardandır. Antep fıstığı vücudunuzdaki toksinlere karşı savaşabilecek özelliklere sahiptir. Toksin seviyelerinin azalması yaşlanma sürecinin yavaşlamasına destek verir. Yağ içeriği sayesinde tokluk hissinizin daha uzun süre devam edebilmesine yardımcı olur. Antep fıstığının dozunda tüketilmesi diğer tüm kuruyemişlerde olduğu gibi önemlidir. Aksi takdirde aşırı tüketim ile beraber kilo alma sorunları ortaya çıkabilir. Antep fıstığını isterseniz çeşitli tatlı tariflerinde de değerlendirebilmeniz mümkündür. Bu sayede tatlıların lezzetini daha zengin bir hale getirebilirsiniz.

 

Yer Fıstığı

 

Yer fıstığının bilinen en önemli faydası yüksek yağ içeriğidir. Dozunda tüketilen ceviz yağ seviyelerinden dolayı tokluk hissinin artmasına destek verir. Bu sayede diyet yapan kişiler daha geç acıkır veya daha az tüketirler. Fıstıkta yer alan yüksek Omega-3 içeriği kalp sağlığının korunmasına destek verir. Antioksidanlar ise vücutta yer alan toksinlerin azalmasına yardımcı olur. Yer fıstığı ve diğer tüm kuruyemişler için Çerez Pazarı markasının ürünlerini tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda hediyelik lokum çeşitleri arasından seçim yaparak kuruyemişlerle beraber tüketebileceğiniz lezzetli ürünlere sahip olabilirsiniz.

The post En Sağlıklı 4 Kuruyemiş ve Faydaları first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/en-saglikli-4-kuruyemis-ve-faydalari/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?