Windows 11’de Web Kamerası Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Windows 11'de Web Kamerası Ayarları Nasıl Değiştirilir

Uzak ve hibrit çalışma modellerine geçiş göz önüne alındığında, hemen hemen tüm profesyoneller web kameralarını eskisinden daha fazla kullanıyor. Bir web kamerası lensine bakmak için biriyle yüz yüze görüşmekten daha fazla zaman harcıyorsanız, cihazınız üzerinde tam kontrole sahip olmak mantıklıdır. Neyse ki, Windows’un bir kamera için birkaç yerleşik ayarı vardır. Ayrıca, web kamerası ayarlarınızı değiştirmek için üreticinin veya üçüncü taraf yazılımını da kullanabilirsiniz. Bu kılavuzda, nasıl olduğunu açıklıyoruz.

Temel Web Kamerası Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Temel web kamerası ayarlarınız parlaklık, kontrast ve video döndürmeyi içerir. Ancak, tam olarak göreceğiniz ayarlar kullandığınız kameraya göre farklılık gösterebilir. Bu ayarları Ayarlar uygulamasındaki kamera bölümünden değiştirebilirsiniz. Ayarlar uygulamasını başlatmak için Win + I tuşlarına basın. Sol kenar çubuğundan Bluetooth ve cihazlar’ı ve sağ bölmeden Kameralar’ı seçin. Ayarlarını değiştirmek istediğiniz web kamerasını seçin.

En üstte canlı bir web kamerası görüntüsü göreceksiniz ve hemen aşağıda Varsayılan görüntü ayarları seçeneğini göreceksiniz. Parlaklık ve Kontrast seçenekleriyle istediğiniz gibi oynamaktan çekinmeyin. Video döndürme seçeneğinin yanındaki açılır menüyü kullanarak kamera görüntünüzü de döndürebilirsiniz. Varsayılanlara geri dönmek istiyorsanız, Varsayılan kamera ayarlarını sıfırla seçeneğinin yanındaki Ayarları sıfırla düğmesine tıklamanız yeterlidir. Donanımınız destekliyorsa, Video HDR ve “göz teması” gibi daha fazla seçenek görürsünüz (bu, doğrudan web kamerasına bakıyormuşsunuz gibi görünmesini sağlar).

Windows 11'de Web Kamerası Ayarları
Windows 11’de Web Kamerası Ayarları

Web Kameranızın Güvenlik Ayarları Nasıl Değiştirilir?

Windows ayrıca, Ayarlar uygulamasında web kamerasının güvenlik seçeneklerini kontrol etmenizi sağlar. İsterseniz kamera erişimini tamamen kapatabilir veya belirli birkaç uygulamanın web kamerasına erişmesine izin verebilirsiniz. Ayarlar uygulamasını başlatmak için Win + I tuşlarına basarak başlayın. Sol kenar çubuğundan Gizlilik ve güvenlik’i seçin. Sağ bölmeye geçin ve Uygulama izinleri bölümünü aramak için aşağı kaydırın. Cihaz listesinden Kamera’yı seçin. Kamera erişimi adı verilen en üstteki seçenek, kamera erişimini tamamen etkinleştirmenize veya devre dışı bırakmanıza olanak tanır. Web kamerasına yalnızca belirli uygulamaların erişmesine izin vermek istiyorsanız, Uygulamaların kameranıza erişmesine izin ver seçeneğindeki listeden bu uygulamaları seçebilirsiniz. Bir uygulamanın yanındaki düğmeyi açmak, o uygulamaya erişime izin verirken, düğmeyi kapatmak uygulamanın kamera erişimini iptal eder.

Kamera Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Üreticinizin web kameranızla uyumlu bir kamera uygulaması olabilir. Alternatif olarak, kamera ayarlarınızı değiştirmek için YouCam gibi üçüncü taraf web kamerası uygulamalarını da kullanabilirsiniz. Seçtiğiniz uygulamayı indirip yükleyin ve ayarları arayan arayüzü keşfedin. Çoğu durumda, onları bulmak zor olmamalıdır. Ancak her uygulamanın arayüzü farklı olduğu için tüm uygulamalarda ayarların nasıl değiştirileceğini açıklayamıyoruz. Örneğin, YouCam’de ayarlar panelini çıkarmak için sağ üstteki dişli çarka tıklayabilirsiniz. Birkaç ayar bölümü alırsınız. Örneğin parlaklığı ve kontrastı değiştirmek istiyorsanız bunu Video Geliştirme bölümünden yapabilirsiniz. Yine de YouCam ile çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca Windows 11’de bulunmayan ayarları da değiştirebilirsiniz. Örneğin, kameranın çözünürlüğünü değiştirebilir, yakınlaştırabilir veya uzaklaştırabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

The post Windows 11’de Web Kamerası Ayarları Nasıl Değiştirilir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/windows-11de-web-kamerasi-ayarlari-nasil-degistirilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?