Berlin Gezilecek Yerler Listesi

Berlin Gezilecek Yerler Listesi

Berlin’de görülmesi gereken ilk dokuz yeri oluşturan tarihin büyüleyici kalıntıları ve zarif simge yapılar, Almanya geziniz sırasında yaşayabileceğiniz büyüleyici deneyimler koleksiyonudur. Büyüleyici drama ile dolu bir şehir, hem akıldan çıkmayan hem de nefes kesici mimarisiyle Berlin, sizi zengin tarihin ve ileri görüşlü modernizmin eşsiz bir karışımına kaptırabilecek inanılmaz bir şehirdir. Savaş zamanı olaylarından ve önemli tarihi anlardan etkilenen Berlin ziyareti sizi dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir maceraya götürecek. Almanya’nın en iyi şehirlerinden birinin canlı enerjisini, klasik cazibesini ve harika misafirperverliğini keşfedin ve seyahatinizi planlarken bu önemli olaylardan bazılarını göz önünde bulundurun.

Brandenburg Kapılarında Güçlü Durun

Berlin’in muhteşem kapısı olan Brandenburg Kapıları’na hayret edin, şehrin en ikonik yerlerinden biri. Şehirde yeniden kazanılan düzende bir tür zaferi temsil eden bu 18. yüzyıldan kalma Neoklasik yapı, Atina’daki Akropolis’in girişinden sonra tasarlandı ve şehrin daha çekici meydanlarından biri olan Pariser Platz’ın üzerinde yükseliyor. Bugün, aynı zamanda ziyaretçilerin Berlin’in zengin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için gidilecek yer olarak da hizmet vermektedir. Geceleri, çevredeki şehrin parıldayan ışığına karşı parıldayan, zarif bir şekilde aydınlatılmış Brandenburg Kapıları’na bir göz atmayı unutmayın.

Berlin Gezilecek Yerler
Berlin Gezilecek Yerler

Müthiş Berlin Duvarına Tanık Olun

Berlin Duvarı boyunca uzanan Arnavut kaldırımlı yol boyunca yürüyüş yapın veya bisiklete binin, şu anda şüphesiz dünyanın en uzun açık hava sanat sergisi. Duvarın kalıntıları şehir merkezini üç mil boyunca geçiyor ve hikayeler anlatan, protestoları vurgulayan ve duvarın kalesi sırasındaki hayata ışık tutan yaratıcı ve dramatik sokak sanatıyla gurur duyuyor. Berlin Duvarı, Soğuk Savaş’ın temel temsiliydi ve bugün haraçlar ve triptikler, bir zamanlar bölünmüş bir ülke ve şehrin bu komuta sembolünü kapsıyor.

Charlottenburg Sarayı’nın Zenginliğini Kucaklayın

17. yüzyılın sonunda tamamlanan etkileyici bir yapı olan Charlottenburg Sarayı’nın büyüklüğünü asfalt yürüyüş yollarına adım attığınız anda hissedebilirsiniz. Berlin’in en büyük ve en seçkin sarayına girmeden önce, yemyeşil çimenlerin arasından geçerken sizi kuğularla dolu göletler karşılıyor. Yüksek tavanlar renk bakımından farklılık gösterir ve canlı duvarlar ve iyi korunmuş ahşap zemin ile süslü tasarımlar sergiler. New Wing, Silver Wing ve Vault’un hepsi güzel çanak çömleklerin yanı sıra eksantrik ve zarif olanı yansıtan heykeller ve kalıntılar barındırıyor. Arazinin unutulmaz zenginliğini gerçekten yaşamak için içeride dolaşırken zaman ayırın.

Yıkılmış Kaiser-Wilhelm Kilisesi’ni Keşfedin

Berlin’de sıklıkla gözden kaçan bir yer olan Gedachtniskirche, akıldan çıkmayan, güzel ve şehirdeki karanlık günlerin sağlam bir hatırlatıcısıdır. Batı kulesi, II. Dünya Savaşı’nda bombalandıktan sonra orijinal kiliseden geriye kalan tek şey ve savaş karşıtı bir anıt olarak duruyor. Romanesk mimari, altı taraflı bir çan kulesi ve 5000 parçalı bir boru orgu olan yeni kilisenin yanında güçlü ama görünüşte yorgun duruyor. Muazzam kontrast, bir zamanlar ayakta duran basit ama güçlü yapının yanında duran karmaşık tarihi temsil ediyor.

The post Berlin Gezilecek Yerler Listesi first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/berlin-gezilecek-yerler-listesi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?