Google Reklamları Nasıl Verilir? 

google ads

Google ADS, Google reklamları, dünyanın en popüler web arama motorlarından biridir. Motorun başarısı kısmen kullandığı yenilikçi reklam taktiklerinden kaynaklanmaktadır. AdWords, Google’ın reklamcılık sisteminin adıdır ve şirketin en kârlı hizmetlerinden biridir. Temel olarak, AdWords, şirketlerin ürün veya hizmetlerinin belirli insan gruplarına reklamını yapmalarına olanak tanır. Web tarayıcısı olan herkes bir hesaba kaydolarak Google’ın reklamcılık sistemini kullanabilir.

Öncelikle, Google Adwords reklamları reklam verenlerin web arama ana sayfalarında reklamlar oluşturmasına ve yönetmesine izin verdiğini bilmeniz gerekir. Google daha sonra bu reklamları kendi reklam ağı aracılığıyla diğer web sitelerinde görüntüler. Esasen bu, şirketin reklamlarınızla daha da geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar. Tüm hesap oluşturma işlemleri web arama motorunun web sitesinde gerçekleştirildiğinden, hangi tarayıcıyı kullandıklarına bakılmaksızın tüm kullanıcılar aynı özelliklere erişebilir. Ayrıca kampanyaları yönetme ve müşterilerinize kampanyalarınız hakkında e-posta gönderme özellikleri de vardır.

 

Google Reklamları Nedir?

Google reklam verme oluşturmak için bir Google hesabına ve web arama motorunun web sitesine erişmeniz gerekir. Oradan, kullanmak istediğiniz reklam seçeneğini (metin reklamlar, açılış sayfaları veya anahtar kelime araştırma araçları) seçmeniz gerekir. Ayrıca, reklamınızın içinde bulunabileceği bağlantı sayısı için toplamda 20’ye kadar günlük bir sınır belirleyebilirsiniz. Ayarlarınızı seçtikten sonra firmanızı temsil edecek bir görsel veya video yükleyebilir ve seçtiğiniz anahtar kelimelerle tanıtımını yapabilirsiniz. Reklamınız tamamlandıktan sonra onay için gönderin ve Google’ın onu onaylamasını veya reddetmesini bekleyin. Her şeyi doğru yaptıysanız, reklamlarınız birkaç dakika içinde çevrimiçi olarak görünmeye başlar.

 

Google Reklamları Ne İşe Yarar?

Adwords reklamları  yeni ürün veya hizmetleri pazarlamak veya mevcut satış rakamlarını artırmak için ideal kılan çeşitli avantajları vardır. Birincisi, tıklama başına maliyet (TBM) fiyatlandırma modeli nedeniyle, AdWords diğer reklamcılık biçimlerinden daha ucuzdur. Yalnızca biri reklamlarınızdan birine tıkladığında ödeme yaparsınız; başka birinin oluşturduğu bir reklamı tıkladığında değil! Ayrıca hesaplar, herhangi bir yazılım kurulumuna veya ek araçlara ihtiyaç duymadan, internet özellikli herhangi bir cihazdan web tarayıcısı üzerinden kolayca yönetilebilir. Tek gereken bir internet bağlantısı ve Google’ın reklam formu düğmeleri için yeterince büyük bir bilgisayar ekranıdır.

 

Google Reklamları Önemi Nedir?

Google, reklamlarınızın aldığı tıklama ve dönüşüm sayısına bakarak reklam kampanyalarınızın başarısını ölçmeyi de kolaylaştırır. Her reklam, insanların bilgisayar tarayıcılarını kullanarak günde yapabileceği maksimum tıklama sayısına sahiptir.

Örneğin, boşluklar ve noktalama işaretleri dahil olmak üzere maksimum 20 karakter toplamda 20 karaktere sahip olabilir; bu nedenle bu yalnızca metin reklamlar için geçerlidir. Her reklamın, içinde anahtar kelimeler veya bağlantılar bulunan reklamlarınızdan birini tıkladıktan sonra e-posta listenize kaydolduğu bir maksimum dönüşüm sayısı vardır. Örneğin, bir reklam kampanyasındaki bir URL bağlantısı aracılığıyla günde en fazla 20 e-posta adresi toplanabilir.

 

AdWords, çok fazla para harcamadan veya ileri düzeyde bilgisayar bilgisi gerektirmeden ürün veya hizmetlerin çevrimiçi reklamını yapmanın kolay bir yoludur. Tüm hesap oluşturma işlemleri Google’ın web sitesinde yapıldığından reklam oluşturmak kolaydır – web tarayıcısı olan herkes katılabilir! Ayrıca, Google AdWords hesapları aracılığıyla kullanılabilen çeşitli metrikler olduğundan, reklam kampanyalarınızın başarısını ölçmek kolaydır.

The post Google Reklamları Nasıl Verilir?  first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/google-reklamlari-nasil-verilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?