Keratin Bakımı Evde Nasıl Yapılır?

Evde saça keratin bakımı nasıl yapılır, bu bakımı yaptırmayı düşünen pek çok kişi tarafından oldukça merak edilmektedir. Yıpranmış saçların daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlayan keratin bakım, hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Saçlar için oldukça sağlıklı olan keratinin uygulanması ile gerçekleşen bu bakımın etkileri uzun süre devam etmesi sebebiyle de tercih edilmektedir. Keratin bakımı evde gerçekleştirmek isteyen kişilerin bu uygulama için satın almaları gereken bir takım malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler satın alınırken, içeriklerinde sağlığa zararlı herhangi bir madde olmadığından da emin olmak gerekmektedir.

Evde Keratin Bakımı Yapanlar

Evde keratin bakımı yapmak, kuaförde vakit harcamak istemeyen pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Belirli malzemeler yardımı ile evde de kolaylıkla uygulanabilecek olan bu bakım için öncelikli olarak keratin gerekmektedir. Fakat yalnızca keratine sahip olmak, bu bakımı gerçekleştirebilmek adına yeterli değildir. Keratin bakımını evde gerçekleştirmek isteyenler tarafından temin edilmesi gereken malzemeler arasında güçlü bir fön makinesi ve sülfatsız bir şampuan bulunmaktadır. Keratinin saça verdiği düzlük ve parlaklığın uzun süre saçta kalabilmesi adına bu bakım esnasında saç için tercih edilen şampuanın sülftasız olması gerekmektedir. Aksi halde keratinin etkileri beklenildiği kadar uzun süre boyunca devam etmeyecektir.

 

Keratin bakımı nasıl yapılır evde gerçekleştirmek için öncelikle saçlar sülfatsız şampuan ile yıkanmalıdır. Yıkama işleminden sonra saçlar herhangi bir kısmı ıslak kalmayacak şekilde, tamamen kurutulmalıdır. Yıkama esnasında saça herhangi bir krem kullanılması önerilmez. Bu işlemin ardından seçilen keratin bir fırça yardımıyla saçın bütün kısımlarına uygulanır. Burada saçın herhangi bir kısmının kuru kalmaması oldukça önemlidir.

 

Saça sürülen keratin henüz kurumadan ince dişli bir tarak yardımıyla taranır. Tarama işlemi, keratinin saçın her yerine dağılmasını sağlayacaktır. Tarama işleminin sona ermesinin ardından saçlar fön makinesi ile kurutulur. Burada fön makinesinin ılık şekilde ısı vermesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Düz bir şekilde kurutulan saçlar herhangi bir iz olmaması adına bağlanmamalı veya toplanmamalıdır. Bu işlemin ardından dilerseniz saçlarınızı yalnızca su ile yıkayarak kalan keratini saçınızdan arındırabilirsiniz. Saçınıza evde keratin bakımı yapmanızın ardından, daha sonraki yıkamalarınızda saçınızı kabartmadan kurutmaya dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

Keratin saçlara kalıcı bir düzlük vermesi sebebiyle genellikle kabarık ve kıvırcık saçlı kişiler tarafından tercih edilmektedir. Ancak düz saçlı kişiler de, herhangi bir sebep dolayısıyla yıpranan saçlarını keratin bakım sayesinde eski sağlıklı hallerine kavuşturmaktadır. Saçlar ısıl işlemler ya da boya gibi kimyasal uygulamalar sebebiyle yıpranabilmektedir. Bu yıpranmaların ardından pek çok kişi çözümü saçlarına yaptırdıkları keratin bakım olarak bulmaktadır.

evde keratin bakımı
evde keratin bakımı

Evde Keratin Bakımı Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Evde keratin bakımı ne sıklıkla yapılmalı sorusu özellikle saçları yoğun şekilde yıpranmış kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Bu kişiler yıpranmasın sebebiyle bakımsız ve sağlıksız gözüken saçlarını, evde uyguladıkları keratin bakım sayesinde çok daha sağlıklı bir görüntüye ulaştırmaktadır. Ancak keratin bakımın etkileri diğer bakımlara göre daha uzun süre sürmesi sebebiyle geniş aralıklarla uygulanabilecek olan bir bakım olarak bilinmektedir. Keratin bakımı için gerekli olan malzemelerin evde bulunması durumunda bu bakım, her 3 ayda bir tekrarlanabilecek olan bir bakımdır. Özellikle saçlarını boyatan veya ısıl işlem yapan kişilerin saçları daha çok yıprandığı için, bu kişilerin 3 ayı geçirmemesi tavsiye edilir. Bu süre kullanıcıların saç tiplerine ve isteklerine bağlı olarak da değişiklik göstermektedir.

 

Evde Doğal Keratin Bakımı

Evde saç keratin bakımı, saçları besleyerek, daha sağlıklı bir görüntüye ulaşmaları konusunda kişilere yardım etmektedir. Fakat yapılacak olan keratin bakımı için seçilecek olan keratinin içeriği oldukça önemlidir. Sağlık açısından herhangi bir problem yaşamamak ve bu bakımdan en yüksek verimi almak için keratinin doğal içeriğe sahip olması gerekmektedir. Bu sebeple tercih edeceğiniz keratini satın almadan önce içeriğini araştırmanız tavsiye edilmektedir.

 

Evde Hangi Keratin Bakım Seti Kullanılmalı?

Saçlarına bakım yapmak isteyen kullanıcılar evde keratin bakım seti hakkında kafa karışıklığı yaşamaktadır. Saçlarına keratin bakım yapmak isteyen ve bu bakımın etkilerinin uzun sürmesini talep eden kişilerin kullanacakları ürünler oldukça önemlidir. Seçilecek keratinin içerisinde sağlığa zararlı bir madde bulunmaması gerekir. Piyasada satılan pek çok keratin bakım seti, kullanıcıların isteklerini karşılamaları sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir. Dolayısıyla evde saç keratin bakımı nasıl yapılır konusunda merak duyan kişiler, bu setleri alarak deneme yapabilir. Setlerin içinde bulunan ürünlerin hangi aralıklarla kullanılması gerektiği gibi bilgiler, genellikle ürünlerin üzerindeki talimatlar da yer almaktadır. Bu talimatlara uyarak, tavsiye edilen şekillerde kullanılan ürünler; yüksek oranda fayda sağlamaktadır.



source https://www.guncelpaylasim.com/keratin-bakimi-evde-nasil-yapilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?