Dizüstü Bilgisayarda RAM Nasıl Yükseltilir?

Dizüstü Bilgisayarda RAM Nasıl Yükseltilir

RAM, dizüstü bilgisayarınızın önemli bir bileşenidir. Dizüstü bilgisayarınızla birlikte gelen RAM miktarı ilk birkaç yıl için iyi olsa da, çoğumuzun birkaç yıl sonra daha fazla işlem gücüne ihtiyacı olabilir. Elbette bunun birkaç nedeni vardır, örneğin: İşletim sistemi güncellemeleri ve daha fazla bellek gerektiren yazılımlar. Dizüstü bilgisayarınız yavaş çalışıyorsa, daha fazla RAM eklemek bu sorunların çoğunu çözebilir. Bu makale, dizüstü bilgisayarda RAM’in nasıl yükseltileceği ile ilgilidir.

İster eski dizüstü bilgisayarınızın yavaşlaması, ister yeni sisteminizin çok fazla sekme açıkken gecikmeye başlaması, daha fazla RAM eklemek sorunu çözebilir. Bilgisayarınızın yeterli fiziksel belleği olmadığında, verileri sabit sürücünüze veya SSD’ye aktarmaya başlar; bu, sonsuz derecede yavaş bir işlemdir (en yavaş RAM yongalarıyla bile). Modern dizüstü bilgisayarların tümü size RAM’e erişim sağlamazken, birçoğu RAM’inizi yükseltmek için bir yol sunar. Aşağıda, dizüstü bilgisayardaki RAM’i güncelleme adımlarından bahsettik.

Dizüstü Bilgisayarda RAM Yükseltme
Dizüstü Bilgisayarda RAM Yükseltme

Dizüstü Bilgisayara RAM Nasıl Eklenir?

  1. Malzemeleri toplayın. Kurulum alanınızı boşaltın ve statik açıdan güvenli bir ortamda çalıştığınızdan emin olun. Bunu yapmak için, çalışma alanınızdaki tüm plastik poşetleri veya kağıtları çıkarın. Ardından, aşağıdaki öğelere ihtiyacınız olacak:
  • Dizüstü bilgisayarınız
  • Dizüstü bilgisayar belleği
  • Tornavida
  • Kullanıcı el kitabı
  1. Dizüstü bilgisayarınızı kapatın. Dosyalarınız, belgeleriniz ve verileriniz depolama sürücünüzde bulunduğundan; RAM’iniz değil, RAM’in yüklenmesinden etkilenmezler.
  2. Güç kablosunu fişten çekin.
  3. Pili çıkarın. Belirli talimatlar için kullanım kılavuzuna bakın. Dizüstü bilgisayarınızın çıkarılabilir pili yoksa buna gerek yoktur.
  4. Güç düğmesini 5 saniye basılı tutun. Bu, hala sistemde bulunan herhangi bir artık akımı boşaltır. Piliniz çıkarılamazsa, güç düğmesini basılı tutmanız gerekmez.
  5. Davayı aç. Kendi sisteminizi nasıl açacağınızla ilgili talimatlar için kullanıcı kılavuzuna bakın. Daha kolay montaj için tellerin veya vidaların nereye takıldığını görmek için telefonunuzla fotoğraf da çekebilirsiniz.
  6. Kendinizi topraklayın. Boyasız bir metal yüzeye dokunun – bu, kurulum işlemi sırasında depolama alanınızı ve bileşenlerinizi statik hasardan koruyan ekstra bir koruma katmanıdır.
  7. Mevcut bellek modüllerini çıkarın. Serbest bırakmak için yan klipsleri modülden uzağa doğru çekin. Ardından RAM modüllerini yuvalardan çıkarın.
  8. Önemli belleği yükleyin. Modülleri kenarlarından tutarak, modül üzerindeki çentikleri yuvadaki kenarla hizalayın, ardından eşit basınç uygulayın ve modülü sıkıca itin. Modülü tam olarak takmak için tipik olarak yaklaşık 30 libre basınç gerekir.
  9. Dizüstü bilgisayar bölmesini kapatın ve pili yeniden takın.

The post Dizüstü Bilgisayarda RAM Nasıl Yükseltilir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/dizustu-bilgisayarda-ram-nasil-yukseltilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?