Mac’te Bölge ve Saat Dilimi Nasıl Değiştirilir?

Mac'te Bölge ve Saat Dilimi Nasıl Değiştirilir

Herkese merhaba, bugün bu yazıda size Mac’te bölge ve saat dilimi nasıl değiştirileceğini göstereceğiz. Mac’inizi ilk satın aldığınızda, onu o sırada yaşadığınız saat dilimine ve bölgeye göre ayarladınız. Aynı yerde kalırsanız bu iyi olsa da, bu kategoriye girmez ve başka bir yere taşınmazsanız sorunlar ortaya çıkabilir.

MacBook Pro’nuzu kurarken saat diliminizi seçmeniz istenecek olsa da, farklı bir ülkedeyseniz ve saati o bölgeye göre ayarlamak istiyorsanız, bunun için bir yönetici hesabı parolasına ihtiyacınız olabilir. Bulunduğunuz yere göre saat diliminizi kişisel olarak ayarlamayı deneyin, ancak bazen saat dilimi manuel olarak belirtmek isteyebilirsiniz. Sistem Tercihleri’nde bir saat dilimi belirterek, Mac’iniz saati kişisel olarak o konuma ayarlayacaktır. Ve seyahat ederken, nerede olursanız olun her zaman geçerli saati göstermesi için Mac’inizin saat dilimi geçerli saat dilimini kullanacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Mac'te Bölge ve Saat Dilimi Değiştirme
Mac’te Bölge ve Saat Dilimi Değiştirme

Mac’inizde Tarih ve Saati Manuel Olarak Nasıl Ayarlayabilirsiniz?

Mac masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızda tarih ya da saati değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

  1. macOS Catalina’da (10.15) ve macOS Sierra (10.12)’de bir açılır menüyü açabilmek için menü çubuğunun sağ tarafında olan zaman göstergesini seçin. Daha sonra saat ve tarih tercihlerini aç’ı tıklayın. Dock’ta Sistem Tercihleri’ni ve daha sonra Tarih ve Saat’i seçerek Big Sur dahil tüm macOS sürümleri için saat ve tarih tercihlerini açın.
  2. Tarih ve Saat sekmesinden, Tarih ve saati otomatik olarak ayarla’nın yanındaki onay kutusunun işaretini kaldırın. Değişiklik yapabilmek için ekranın alt kısmındaki asma kilidin kilidini açmanız ve Mac şifrenizi girmeniz gerekir.
  3. Saat yüzünü seçerek saat ibrelerini sürükleyiniz. Saati değiştirebilmek için saatin üzerindeki saat alanının yanındaki aşağı ve yukarı okları seçin.
  4. Tarihi değiştirmek için takvimdeki tarih alanının yanındaki yukarı ve aşağı okları seçin veya takvimden bir tarih seçin.
  5. Saat dilimlerini değiştirebilmek istiyorsanız, Saat Dilimi sekmesini seçiniz. Geçerli konumu kullanarak saat dilimini otomatik olarak ayarla seçeneğinin yanındaki onay kutusunun işaretini kaldırın ve daha sonra haritada bir saat dilimi seçin ya da haritanın altındaki menüyü kullanınız.
  6. Yetkisiz değişiklikleri önleyebilmek için bittiğinde asma kilide tıklayınız.

The post Mac’te Bölge ve Saat Dilimi Nasıl Değiştirilir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/macte-bolge-ve-saat-dilimi-nasil-degistirilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?