Çocuklarda Stresle Başa Çıkmak için Yapılması Gerekenler

Stresle İlgili Yaygın Sağlık Sorunları

Tüm stres ortadan kaldırılamasa da aşırı stresin çocuklarınızın yaşamını etkilemesini önlemeniz gerektiğini bilmelisiniz.

Her ne kadar kendi kendinize çocuklarda stresle başa çıkma yöntemleri uygulama şansınız olsa da çocuklarınızın sağlığı ve geleceği için mutlaka bir uzmanla görüşmelisiniz.

İzmir psikolog ve psikoterapi kliniği olan Nora Psikoloji kliniği ile iletişime geçerek çocuklarınızın daha sağlıklı bir geleceğe ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Online psikolog hizmeti ile kliniğe gitmeye gerek kalmadan evinizin konforunda uzman terapistlerin desteğini alarak çocuklarınızın streslerini kontrol etmesine destek olabilirsiniz.

Rutinler oluşturma ve sürdürme

Birçok eşzamanlı değişiklikle, çocukların çoğu zaman aynı olacak bir şeye güvenebilmeleri gerekir. Bu yüzden rutinler çok önemlidir. Aileniz daha önce rutin odaklı değilse, yapı ve destek sağlamak için günlük rutinleri uygulamak için iyi bir zaman.

Çocuklarınız için evde tutarlılık sağlamak için yeni bir yatma alışkanlığı başlatabilir veya haftada birkaç gece birlikte onun hoşlandığı bir rutin oluşturabilirsiniz. Örneğin patlamış mısır eşliğinde film izlemek.

Konuşmak için zaman bulma

Çocuklar zor veya rahatsız edici bir sohbete başlamakta zorlanırlar. Birlikte bir şeyler yaparken çocuklarınızla konuşmak için zaman ayırın. Örneğin bunu, yemek yaparken yapabilirsiniz.

Çocuklar, doğrudan size bakmak zorunda olmadıklarında ya da duyguları ya da deneyimleri hakkında konuşmak için baskı hissettiklerinde daha fazlasını paylaşma eğilimindedirler.

Önceki etkinliklere dönüşü teşvik

Pandemi sırasında birçok çocuğun etkinliği ertelendi veya iptal edildi. Çok az sosyal temasla uzun bir süre gittikten sonra, bazı çocuklar daha önce keyif aldıkları aktivitelere geri dönme konusunda endişe duyarlar. Yerel sağlık önerilerinize bağlı olarak, çocuklarınızı yeni veya önceki favori aktivitelerini veya sporlarını tekrar denemeye teşvik edin.

Çocuklarınız direnirse, duygularını yeniden değerlendirmek için bir zaman çizelgesi belirleyin. Örneğin, herhangi bir nihai karar vermeden önce çocuklarınızdan etkinliği iki hafta denemelerini isteyin. Bu onlar için iyidir ve çoğu, tekrar yola çıktıklarında bundan zevk aldıklarını göreceklerdir.

Seçimlere izin verme

Çocukların çok az seçeneği vardır. Uygun olduğunda bazı seçeneklere sahip olmalarına izin verin. Bu, akşam yemeğinde ne yenileceğini, televizyonda ne izleneceğini, hangi oyunun oynanacağını vb. içerebilir.

Günlük hayatta mizah bulma

İyi bir kahkaha sadece ruh halini hafifletmez, aynı zamanda vücudun stres tepkisini harekete geçirir ve rahatlatır. Komedi izleyerek, çizgi roman okuyarak, oyun oynayarak ve günlük hayatta mizahı bulma konusunda birbirinize yardım ederek çocuklarınızla birlikte gülmenin yollarını bulun.

Ailece oynamak

Çocuklarınızla fiziksel olarak aktif olun ve ailece oynamanın yollarını bulun. Müzik açın ve mutfakta dans edin, akşam yemeğinden sonra bisiklete binin ya da ailecek oyun oynayın. Bu aktiviteler stresin sizi ve çocuklarınızı nasıl etkilediğini azaltabilir.

Sağlıklı beslenme ve uyku alışkanlıklarını teşvik etmek

Yorgun veya aç çocuklar nadiren mutlu olurlar. Çocuğunuzun diyetinin onları tam ve odaklanmış halde tutmak için meyve ve sebzeler, tam tahıllar ve yağsız proteinlerden oluşan bir karışım içerdiğinden emin olun.

Uykusuzluk aşırı tepkiyi veya duygusal patlamaları tetikleyebilir, bu nedenle çocuklarınızın her gece yeterince uyuduğundan emin olmak için bir yatma rutini uygulayın. TV’yi kapatma, telefonları kapatma ve elektronik cihazları bir kenara koyma gibi iyi uyku alışkanlıklarını teşvik edin.

Günün aktivitesinden yatmaya hazırlanmaya geçiş için zaman tanıyın. Vücut doğal olarak melatonin üretir, ancak vücudun gece olduğunu bilmesi gerekir. Işıkları kısmayı ve zihinlerini uyarmayan bir şey yapmalarını sağlamayı deneyin. Bu, bir kitap okumayı, bir günlük yazmayı veya üzerinde ışık olmayan bir şey yapmayı içerebilir.

Birlikte derin nefes alma alıştırması Derin nefes Alma

Stres seviyelerini azaltmanın harika bir yoludur. Beş saniye sayarak derin nefes alarak, iki saniye tutarak ve beş saniye sayarak serbest bırakarak çocuklarınızın çalışmasına yardımcı olun. Çocuklarınız endişeli hissediyorsa, zihni endişe ortamından kurtarmak için bu basit egzersizi deneyin.

Çocukların öğretmenlerinin yardımına başvurma

Çocuklar sınıfa geri döndüğünde, öğretmenleriyle görüşme fırsatını yakalayın. Çocuklarınızın nasıl olduğunu, arkadaş olup olmadıklarını veya öğretmenin çocuklarınızla diğer öğrenciler arasında herhangi bir sorun fark edip etmediğini sorun.

Çocuklar genellikle okulda yaşadıkları sorunları anne babalarına söylemezler çünkü utanmış hissedebilirler. Bazen ebeveynler çocuklarının okulda zorbalığa maruz kaldığını öğrenince şaşırırlar. Çocuklarınız yanınızda değilken öğretmenler ve okul personeli sizin gözünüz kulağınız olabilir.

Akıl sağlığınızı yönetme

Akıl sağlığınızla mücadele ediyorsanız, etkili bir ebeveyn olmak zordur. Hayatınızda tükenmişliği ve stresi uzak tutmak için adımlar atın.

Çocuğunuzun stres yaşadığını düşünüyorsanız mutlaka bir pedagog ile görüşmelisiniz. Çocuğunuzun stres sorununu kontrol altına almazsanız bu ilerleyen yaşlar için kalıcı sorunlar bırakılmasına neden olabilir. Şayet kliniğe gitmek sizin için kokutucu geliyorsa, çocuğunuz için online psikolog yöntemini kullanarak psikoterapi alabilirsiniz.

Online psikolog ve online terapi hizmetleri, Ankara, Antalya veya İzmir Psikolog arayışı içerisine girmenize ve kendinizi, sizden uzakta olduğu için bir uzmanın hizmetinden muaf tutmanıza gerek kalmadan en iyi tedaviyi almanızı sağlamaktadır.

The post Çocuklarda Stresle Başa Çıkmak için Yapılması Gerekenler first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/cocuklarda-stresle-basa-cikmak-icin-yapilmasi-gerekenler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?