Android Telefonda Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

Android Telefonda Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir?

Akıllı telefonlardaki pil paketleri, siz pili şarj etmeye devam ettikçe zamanla tükenme eğilimindedir. Ancak, pil kontrol uygulamalarını indirerek hangi uygulamaların pilinizi bolca kullandığı konusunda uyanık olmak, size Android telefonunuzun pil sağlığı kontrol altında tutmak için yapılması gerekenler konusunda net bir fikir verebilir. Öyleyse, bir Android telefonda pil sağlığı nasıl kontrol edileceğine bir göz atalım.

Ayarlar Seçeneği Aracılığıyla Android Telefonda Pil Sağlığını Kontrol Etme

Aşağıda tartışılacak olan Android telefonlarda pil sağlığını kontrol etme yolları, birçok Android telefonda ihmal edilebilir bir miktarda değişiklik gösterecektir, ancak farklı Android telefonlarda pil sağlığının kontrol edilmesiyle ilgili genel adımlar hemen hemen aynıdır.

  1. Android telefonunuzdaki Ayarlar’a gidin, ardından Pil seçeneğini seçin. Pil seçeneğini bulmanın en kolay yolu, bir Android telefonun ana sayfasındaki açılır menüden bulmaktır, ancak genellikle uygulama listesinin üst kısmında bulunan arama çubuğunun yardımıyla da arayabilirsiniz.
  2. Pil seçeneğini açtıktan sonra birçok Android telefonda çoğunlukla Pil Kullanımı olarak adlandırılan seçeneği aramanız gerekiyor.
  3. Pil Kullanımı seçeneğinde, son 24 saatteki Pil durumunu ve hangi uygulamaların en çok pil gücünü kullandığını görebileceksiniz.

Belirli bir uygulamanın normalden daha fazla pil gücü tükettiğini düşünüyorsanız, telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için uygulamayı kapatmaya zorlarsınız veya o uygulamayı da devre dışı bırakabilirsiniz. Bu Pil Kullanımı menüsünde uygulamaya tıklamanız yeterlidir ve daha iyi bir pil yedeği için Zorla Durdurabilirsiniz.

Android Telefonda Pil Sağlığı
Android Telefonda Pil Sağlığı

Çevirme Kodu Yöntemiyle Android Telefonda Pil Sağlığını Kontrol Etme

Tüm Android Telefonlar, Telefonun Telefon Uygulamasındaki Tuş Takımına belirli bir dizi sayı, karma ve yıldız işareti yerleştirdikten sonra erişilebilen gizli bir seçeneğe sahiptir. Çok sayıda sayı, hasher ve yıldız işareti, her türlü özel telefon teşhis seçeneğini açacaktır, ancak size Android Telefonunuzdaki pil bilgilerini açacak olan kombinasyon setini size anlatacağız.

  1. Telefon uygulamasında telefonunuzun tuş takımına gidin. Bu kombinasyonu girin – *#*#4636#*#*. Son “*” karakterini girdikten sonra, telefonunuz yeni bir teşhis menüsü açmalıdır.
  2. Yeni teşhis menüsü açıldığında Pil bilgilerini arayın. Menü görünmüyorsa, varsayılan ayarlarla bu tür kodlara erişiminiz olmayabilir. Menü görünüyorsa ve Pil bilgilerini bulursanız, telefonunuzun şarj yüzdesi, pilinizin sağlığı ve pilin sıcaklığı gibi verileri görebileceksiniz.

Bu kod çoğunlukla Xiaomi tabanlı Telefonlarda, Google Tabanlı Telefonlarda ve OnePlus tabanlı telefonlarda çalışır, ancak bu tüm Android tabanlı Telefonlar için genel bir koddur, bu nedenle diğer Android tabanlı telefon markalarında olduğu gibi çalışmalıdır.

Samsung’un Android Telefonunu Kontrol Etme

*#*#4636#*#* sizin için yapmadıysa, Samsung tabanlı Android Telefonlar, Samsung Android’de fabrika ayarında yüklenmiş bir uygulama olan Samsung Üyeler uygulaması aracılığıyla kendi Pil Sağlık Kontrolü ayarlarına sahiptir. telefonlar, yani Samsung’un Android Telefonlarına önceden yüklenmiş olarak gelir.

  1. Samsung Üyeler uygulamasını açın ve ekranın alt ucunda bulunan Yardım Al seçeneğini seçin.
  2. Yardım Al menüsünde, Etkileşimli kontroller adlı seçeneği göreceksiniz. Üstüne tıkla.
  3. Etkileşimli kontrollere tıkladıktan sonra, listede gezinin ve Pil seçeneğini seçin. Bu seçenek, ekran görüntüsünü getirmeden önce adımı doğruladığımız için telefonumuzda zaten kök salmıştır, bu nedenle sizin için aynı görünmeyebilir.
  4. Pil seçeneğine tıkladıktan sonra, Samsung Members uygulamasının telefonunuzun pil ömrünü nasıl sıraladığını görebilmeniz gerekir.

The post Android Telefonda Pil Sağlığı Nasıl Kontrol Edilir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/android-telefonda-pil-sagligi-nasil-kontrol-edilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?