Apple Watch’ınızda Siri’yi Nasıl Kapatabilirsiniz?

Apple Watch'ınızda Siri'yi Nasıl Kapatabilirsiniz?

Apple Watch’unuzdan Siri’yi dört farklı şekilde arayabilir ve onun sizin için bir şeyler yapmasını sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte, Siri’nin kullanışlı olmadığını düşünüyorsanız veya sesli asistanın yanlışlıkla ve gereksiz yere tetiklenmesinden bıktıysanız, devre dışı bırakmak sadece birkaç dokunuş gerektirir. WatchOS 8 ve watchOS 9 dahil olmak üzere herhangi bir watchOS sürümünü çalıştıran Apple Watch’ta Siri’yi nasıl kapatacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Apple Watch’ta Siri’yi Kapatma Nedenleri

Bu sayfada olduğuna göre, eminim kendine göre sebeplerin vardır. Ama burada hızlıca geçmek isteyebileceğinizi düşündüğüm birkaç tane var.

1) Antrenmanlar sırasında, özellikle şınav sırasında, Digital Crown’a elin üst tarafından bastırılır, bu da gereksiz yere Siri’yi çağırır. Bu, otobüste, trende vb. destek çubuğunu/kolunu tutarken de olabilir.

2) İnsanlarla konuşurken ve saati görmek için Apple Watch’unuzu kaldırdığınızda, hiç “Hey Siri” dememiş olsanız bile Siri etkinleştirilebilir ve sözlerinizi dinleyebilir. Bunun nedeni, onu otomatik olarak tetikleyen Raise to Speak özelliğidir.

3) iPhone’unuz her zaman yanınızda. Veya evden çalışıyorsunuz ve Mac’iniz, iPad’iniz veya HomePod’unuz yanınızda ve bu nedenle küçük Apple Watch ekranında Siri’yi kullanmakla ilgilenmiyorsunuz.

4) Engellilik veya kişisel tercih nedeniyle iPhone ve Mac’inizde Type to Siri’yi kullanıyorsunuz. Ancak Type to Siri, Apple Watch’ta bulunmadığından, sesli asistan özelliğini bileğinizden tamamen kapatmanın daha iyi olacağını düşünüyorsunuz.

5) Gizlilik endişeleriniz var. Bu nedenle, bu küçük bilgisayarın her zaman sizi dinlemesini istemezsiniz (Apple Watch’ınızdaki mikrofon ve diğer “Hey Siri” etkin aygıtlar sürekli olarak “Hey Siri” sıcak kelimesini dinler).

Apple Watch'ınızda Siri'yi Kapatma
Apple Watch’ınızda Siri’yi Kapatma

Apple Watch’ta Siri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Apple Watch’unuzun Siri’sini doğrudan cihaz ayarlarından veya iPhone’unuzdaki Watch uygulamasından kapatabilirsiniz. İkinizi de göstereceğiz. Size uygun olan herhangi birini kullanın.

Apple Watch’tan

Apple Watch’ınızda Siri’yi şu şekilde kapatabilirsiniz:

  1. Digital Crown’a basın ve Ayarlar’ı seçin.
  2. Aşağı kaydırın ve Siri’ye dokunun.
  3. “Hey Siri”yi Dinle, Konuşmak İçin Kaldır ve Digital Crown’a Bas düğmelerini kapatın.
  4. Üçüncü ve son anahtarı kapattıktan sonra, onaylamak için Siri’yi Kapat’a dokunun.

Bunu yapmak, Apple Watch’unda Siri’yi tamamen devre dışı bırakır. Ancak, Siri’yi çağırmanın yalnızca bir veya belirli bir yolunu kapatmak istiyorsanız, o anahtarı kapatın ve gerisini etkin bırakın.

iPhone’dan

  1. iPhone’unuzu kullanarak Apple Watch’unuzda Siri’yi devre dışı bırakmak için şu adımları izleyin:
  2. iOS Watch uygulamasını açın.
  3. Saatim bölümünden Siri’ye dokunun.
  4. “Hey Siri”yi Dinle, Konuşmak İçin Kaldır ve Digital Crown’a Bas’ı kapatın.

Fikrinizi değiştirirseniz, Apple Watch’ta Siri’yi yeniden etkinleştirmek de bir o kadar kolay. Sadece yukarıdaki adımları izleyin ve geçişleri etkinleştirin.

The post Apple Watch’ınızda Siri’yi Nasıl Kapatabilirsiniz? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/apple-watchinizda-siriyi-nasil-kapatabilirsiniz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?