iPhone Pil Sağlığınızı Nasıl Uzatır ve Yıllarca Kullanırsınız?

iPhone Pil Sağlığınızı Nasıl Uzatır ve Yıllarca Kullanırsınız?

Apple’ın her modeli beş yıla kadar desteklemesi sayesinde, mevcut iPhone’unuz muhtemelen üç veya dört yıl boyunca kullanılabilir. Bununla birlikte, pili zamanla azalan bir sarf malzemesi bileşenidir ve gücü önemli ölçüde azalırsa, iPhone’unuzu rahatça kullanamazsınız. Yardım etmek için, iPhone pil ömrünü uzatacak 7 ipucu. Bu, uzun yıllar şarj başına iyi bir kullanım süresi elde etmenizi sağlayacaktır.

Optimize Edilmiş Pil Şarjını Kapatmayın

Pilinizi fazla şarj etmek iyi değildir. Optimize Edilmiş Pil Şarjı, günlük şarj rutininizden öğrenir ve şarj etme düzenlerinizi anlamak için yapay zekayı kullanır. Bunu kullanarak, şarjı tutar ve iPhone’unuzu kullanmanız gerekene kadar %80’in üzerinde şarj olmasını bekler.

Örneğin, her gün saat 22.00’de yatıp sabah 6.00’da kalktığınızı varsayalım. Yatmadan önce, şarj etmek için her gece saat 22’de iPhone’unuzu fişe takarsınız. Şimdi, iPhone’unuz normalde %80’e kadar şarj olacak ve bundan sonra şarj olmayacak. Ardından, sabah 4 veya 5 civarında, iPhone’unuz otomatik olarak şarj olmaya devam edecek ve siz sabah 6’da uyanmadan önce %100’e ulaşacaktır. Optimize Edilmiş Pil Şarjı iPhone’da varsayılan olarak açıktır. Ayarlar uygulaması > Pil > Pil Sağlığı ve Şarj bölümünden erişebilirsiniz. Buradan, kapatmadığınızdan emin olun.

iPhone’unuzu Aşırı Isıtmamak İçin Önlem Alın

Isı, su ve toz herhangi bir elektronik cihazın en büyük düşmanlarıdır. Ve iPhone’unuzun lityum iyon pili de bir istisna değildir. Çok fazla ısı onu olumsuz etkileyebilir ve iPhone’unuzu sık sık aşırı ısıtırsanız kullanım ömrünün büyük ölçüde kısalmasına neden olabilir. Bu nedenle, günlük kullanım sırasında iPhone’unuzun aşırı ısınmadığından emin olun. Bunu, kılıfı kaldırarak, çok fazla yoğun uygulamayı uzun süre kullanmaktan kaçınarak, iPhone’unuzu güneşli bir günde kilitli bir arabada bırakmayarak vb. kontrol edebilirsiniz.

%100’e Kadar Şarj Etmekten ve Tamamen Boşaltmaktan Kaçının

Pili her iki uçta da şarj etmek sağlığı için iyi değildir. Bu nedenle, iPhone pil ömrünü uzatmak için tamamen %100’e kadar şarj etmemeye ve %0 ila %5’e kadar boşaltmaya çalışın.

iPhone’unuzu Saatlerce veya Gece Boyunca Şarja Takılı Bırakmayın

Optimize Edilmiş Pil Şarjı, aşırı şarj sorununu çözmeye yardımcı olur. Yine de, önlem almanız ve telefonunuzu birkaç saat veya gece boyunca şarja takılı bırakmamanız daha iyi olur.

Kablosuz Şarj Yerine Kablolu Kullanın

Kablosuz şarj uygun olabilir. Ancak, iPhone pil etkileyebilecek çok fazla ısı üretebilir. Bu nedenle, kablosuz veya MagSafe alternatifleri yerine kablolu şarj kullanmayı deneyin.

iPhone Pil Sağlığını Uzatma
iPhone Pil Sağlığını Uzatma

Kullanmadığınız Özellikleri Devre Dışı Bırakın

iPhone’unuzun ömrünü uzatmak için bir ipucu daha, üzerindeki yükü azaltmaktır. Ve bunu yapmanın en iyi yollarından biri, ihtiyacınız olmayabilecek bazı iPhone özelliklerini devre dışı bırakmaktır. Buna, Arka Planda Uygulama Yenilemeyi kapatmak, otomatik güncellemeleri devre dışı bırakmak, Otomatik Parlaklığı etkin durumda tutmak, hücresel ayarları Otomatik 5G olarak ayarlamak vb. şeyler dahildir.

iPhone’unuzu Güncel Tutun

Apple, yazılım güncellemeleriyle yeni geliştirmeler sunuyor. Bazen gereksiz pil tüketimi ve benzeri sorunlar iOS güncellemeleriyle giderilebilir. Bu nedenle, en iyi sonuçları elde etmek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek cihazınızı güncel tutun.

The post iPhone Pil Sağlığınızı Nasıl Uzatır ve Yıllarca Kullanırsınız? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/iphone-pil-sagliginizi-nasil-uzatir-ve-yillarca-kullanirsiniz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?