Diş Ağrısı İçin Evde Doğal Çözümler

Diş Ağrısı İçin Evde Doğal Çözümler

Diş ağrısı, dişinizde veya diş etlerinizde bir sorun olduğunun işaretidir, bu nedenle ağrınız varsa hemen bir diş hekimine görünmeniz önemlidir. Diş ağrısı çekiyorsanız, reçetesiz satılan bir ağrı kesici almanızda bir sakınca yoktur. Ancak ilaç kullanamayan veya almayı tercih etmeyen kişiler için, diş hekimi randevusuna kadar rahatlama sağlamak için doğal ilaçlar kullanılabilir.

Doğal Çözüm Nedir?

Doğal bir ilaç, vücudun iyileşmesine yardımcı olan bir araçtır veya geleneksel olarak reçete edilen tıbbi rejimlere bir alternatiftir. Büyürken bazı doğal ilaçlar öneren bir büyükanne veya büyükbabayı hatırlayabilirsiniz. Boğaz ağrısı? Ilık, tuzlu su ile gargara yapın. Sinüs enfeksiyonu? Yüzünüze sıcak bir kompres yapmayı deneyin ve biraz çay için. Tüm doğal ilaçlar sağlık sorunlarını tamamen iyileştiremese veya hafifletemese de, bazen geleneksel bakım yöntemlerini aramadan önce harika bir ilk adım olabilirler.

Diş Ağrısı İçin Evde Çözümler
Diş Ağrısı İçin Evde Çözümler

Diş Ağrısına Ne Sebep Olur?

Diş ağrıları çeşitli nedenlerle ortaya çıkar . Çoğu zaman, diş ağrısının nedenini bilmek, diş randevunuza kadar ağrıyı hafifletmenin bir yolunu bulmayı kolaylaştırır.

  • Çoğu zaman, diş çürüğü nedeniyle diş ağrısı oluşur. Bunu evde tedavi etmenin bir yolu yok; en kısa sürede bir diş hekimine görünmeniz gerekecek. Bir diş çürüdüğünde dolgu, kanal tedavisi veya çekim yapılması gerekir. Diş hekiminizi ne kadar erken görürseniz, seçenekleriniz o kadar iyi olur.
  • Bazen diş ağrısı gibi hissedilen ağrı aslında çevre dokulardaki enfeksiyondan kaynaklanır.
  • Dişlerin arasına bir yiyecek parçası veya bir nesne sıkışabilir ve diş etlerini tahriş edebilir. Aniden ağrı hissederseniz, hiçbir şeyin sıkışmadığından emin olun.

Diş Ağrısından Kurtulmanın Doğal Yolları

  • Yüzün yan tarafına soğuk kompres uygulamak ağrıyı azaltabilir ve ayrıca şişmeyi önleyebilir.
  • Diş ağrısı enfeksiyondan kaynaklanıyorsa, ılık su ve tuz ile çalkalamak iyileşmeyi hızlandırabilir ve rahatsızlığı azaltabilir.
  • Acıyı hafifletmek için ılık bir çay poşeti ısırın. Nane çayı ile terlemek de rahatlama sağlayabilir.
  • Etkilenen bölgede az miktarda karanfil yağı kullanmak ağrıyı hafifletebilir ve rahatsızlığınıza neden olan bakterilerle savaşabilir. Çok az miktarda kullandığınızdan emin olun.

Doğal ilaçların sadece aradaki rahatlığı sağlamak için kullanılması gerektiğini ve dişçiye gitme yerine kullanılmaması gerektiğini unutmayın. Diş ağrınızın nedenini belirlemek ve gerekli tedaviyi almak için mümkün olan en kısa sürede diş hekiminize başvurduğunuzdan emin olun.

 

The post Diş Ağrısı İçin Evde Doğal Çözümler first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/dis-agrisi-icin-evde-dogal-cozumler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?