Dünyanın En İyi Festivalleri

Dünyanın En İyi Festivalleri

Her yıl dünya çapında aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca farklı festival var, ama üzülmeyin, sizi koruduk! Hayalinizdeki geziyi planlamaya daha erken başlayabilmeniz için dünyanın en iyi festivalleri bir listesini hazırladık.

Rio Karnavalı

Rio Karnavalı gibi bir Karnaval yoktur. Aslında Brezilya’nın başkentini, Karnavalını düşünmeden düşünmek neredeyse imkansız. Karnaval, Rio de Janeiro’nun sunduğu şekliyle, dünyadaki en ilginç ve geniş katılımlı kültürel kutlamalardan biridir. Festivalin kökenleri, şarap tanrısı Dionysos’u onurlandıran eski Yunan şenliklerine dayansa da, fazla mesai Karnavalı Romalılar tarafından kendi tanrılarından ikisini onurlandırmak için değiştirildi ve daha sonra Katolik kilisesi kendi değişikliklerini yapacak ve festivali dönemin hemen öncesinde kutlayacaktı.

Rio de Janeiro, ünlü samba dansı, renkli göz alıcı kostümleri, nabız gibi atan müziği, muhteşem şamandıra gösterileri ve heyecan verici enerjisiyle dünyanın Karnaval başkenti ünvanını kazanmıştır. Bir samba okuluna (yerel bir samba kulübü) katılın ve dünyanın en iyi festivallerinden birinde dans edin, şarkı söyleyin ve kendinizi serbest bırakın.

Boryeong Çamur Festivali

İlk olarak 1998’de sahnelenen Boryeong Çamur Festivali, Güney Kore’nin sahil kasabası Boryeong’da kutlanan oldukça yeni bir festivaldir. Başlangıçta, bölgeden gelen besin açısından zengin çamur kullanılarak oluşturulan bir dizi kozmetik için PR sağlamak üzere tasarlandı, ancak festival kısa sürede Kore’nin en popüler yaz festivali haline geldi. Şimdi, Boryeong Çamur Festivali aşağı inmek, kirlenmek ve biraz eğlenmek için harika bir bahane.

Her yıl festival müdavimleri canlı müzik dinlemek, besin açısından zengin çamurda yüzmek ve çamurla ilgili çeşitli sağlık ve güzellik ürünlerini ve hizmetlerini denemek için Daecheon Plajı’na gidiyor. Çamur havuzunda besin açısından zengin çamura dalın, çamur kaydırağından aşağı kayın veya renkli çamurla vücut boyayarak sanatsal yönünüzü kucaklayın, kendi çamur sabunlarınızı yapın ve çamur labirenti engelli parkurda kendinize sorun.

En İyi Festivaller
En İyi Festivaller

Oktoberfest

Bir zamanlar 1810’da bir Alman veliahtı prensesiyle evlendi. Nazik kraliyet ailesi, Bavyera, Münih’in tüm kasaba halkının eğlenmesi için pek çok şenlik düzenledi ve herkes o kadar çok eğlendi ki, gelecek yıl ve ondan sonraki yıl hepsini tekrar yapmaya karar verdiler. Böylece Oktoberfest doğdu. Ve şimdi çoğu insanın ekim ayı deyince aklına soğuk hava, kabaklar ve tabii ki Oktoberfest geliyor.

Ortalama olarak Oktoberfest, her yıl Münih’e 6 milyon ziyaretçi getiriyor ve bu nedenle, Avrupa’nın en büyük festivallerinden biri olduğunu ve dünya çapında büyük bir popülariteye sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Öyle ki ABD genelinde Oktoberfest kutlamaları birçok büyük şehirde tekrarlandı. Oktoberfest, birkaç haftalık harika bir kutlama için zengin bir yerel kültür, tarih, eğlence ve oyunlar, iyi yemek ve harika biraları bir araya getiriyor. Tarım gösterilerinin, kostüm alaylarının, lunapark gezilerinin, tarihi ve kültürel gösterilerin, yiyebileceğiniz tüm yiyeceklerin ve tabii ki Oktoberfest’in meşhur bol miktarda birasının tadını çıkarmak için Wiesn’e (fuar alanı) gidin.

La Tomatina

La Tomatina, her Ağustos ayında Buñol kasabasında düzenlenen nihai yemek savaşı festivalidir. La Tomatina’nın köken öyküsünün, çocuklar arasındaki zararsız şakalardan korkunç bir müzisyene yapılan saldırılara, belediye meclis üyelerine öfkelerini ve hayal kırıklıklarını ifade eden kasaba halkına kadar birçok çeşidi vardır.

Bu dostça mücadele ve ilginç festivale katılım oldukça yüksek. Geçmişte ünlü La Tomatina’nın 50.000 kadar katılımcısı olmuştur, ancak son yıllarda katılımcı sayısını 20.000 veya altında tutmak için bir bilet sistemi getirilmiştir. Bir saat süren savaş, tazyikli suların ateşlenmesiyle başlar ve hemen ardından 100 tondan fazla olgun domatesin ezilip her yere fırlatılmasıyla kaos başlar.

Dia de los Muertos

Día de los Muertos veya ‘Ölülerin Günü’, eski yerli ve Avrupa Katolik geleneklerinin benzersiz karışımıyla en canlı Cadılar Bayramı kutlamalarını bile kolayca gölgede bırakır. Meksikalılar, güzel sunaklar yaparak, pan de muerto adı verilen özel ekmekleri pişirip süsleyerek, kostüm partilerine ev sahipliği yaparak ve bunlara katılarak, arkadaşlarını ziyaret ederek ve sunaklara hediyeler bırakarak, renkli kum duvar halıları ve ışıklandırma yaparak, ayrılanları kutlamak için parlak renkler, neşeli tavırlar ve zengin gelenekler getiriyor.

Meksika’nın güneyindeki Oaxaca şehrinde Día de los Muertos, 31 Ekim ile 2 Kasım arasında gerçekleşen ana etkinlikler ve şenliklerin öncesinde ve bitişinin sinyallerini veren bir dizi ilgili etkinlikle yılın en büyük kutlamalarından biridir.

Yi Peng Festivali: Fener Festivali

Yi Peng, Kuzey Tayland’daki ışık festivalinin bir parçası olarak her yıl yılın ikinci ayında düzenlenmektedir. Yi Peng, Tayland’ın her yerinde kutlanır, ancak Chiang Mai, en büyük Yi Peng Festivali’ne ev sahipliği yapar ve kıskanılacak gösterilerini, kaçırmak istemeyeceğiniz kültürel gösteriler ve havai fişeklerle tamamlar.

Yi Peng sırasında yerel halkın evleri ve halka açık yerler renkli asılı fenerler ve bayrak süslemeleriyle süslenir. Festivaller arasında bir geçit töreni, canlı müzik ve dans gösterileri, el işi seansları ve gece gökyüzüne fener salma yer alır. Yerel halk için, fenerleri serbest bırakmak, güzelce süzülen ışıklardan daha fazlasıdır. Genellikle fenerleri serbest bırakmanın, geçmişteki talihsizlikleri geride bırakmayı ve temiz bir başlangıç ​​yapmayı sembolize ettiğine inanılır. Gökyüzü fenerlerini izlemek için bir çatı barı veya başka bir yer bulun ya da kendi fenerlerini salıverirken yerde dilek dileyen insan kalabalığına katılın.

The post Dünyanın En İyi Festivalleri first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/dunyanin-en-iyi-festivalleri/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?