Microsoft Edge’de Önbellek Nasıl Temizlenir?

Microsoft Edge'de Önbellek Nasıl Temizlenir?

Microsoft Edge, kullanıma sunulduğu 2015 yılından bu yana Google Chrome’un en büyük rakibi olmuşturBu, web sitelerini önbelleğe alma biçimlerini içerir. Önbellek, her arama yaptığınızda cihazınızda depolanan verilerdir. Bu, bir dahaki sefere arama sonuçlarınızı daha hızlı almanıza yardımcı olur. Microsoft Edge kullanıcısıysanız önbelleğinizi temizlemenin basit yollarını göstereceğiz.

Microsoft Edge Önbelleğinizi Temizleme

Önbelleğinizi temizlemenin en kolay yolu ayarlar menüsünden geçer. Nasıl olduğunu açıklayacağız.

  1. Microsoft Edge’de yeni bir pencere açın.
  2. Ekranınızın sağ üst köşesindeki üç noktaya/üç noktaya basın. (Kısayol tuşu: Alt+F )
  3. Menüden Ayarlar’ı tıklayın. Menüdeki sondan dördüncü seçenek olacaktır.
  4. Ayarlar menüsüne girdikten sonra Gizlilik, arama ve hizmetler bölümüne gidin. Ekranınızın sol tarafındadır.
  5. Tarama verilerini temizle başlığını bulmak için biraz aşağı kaydırın. Neyin temizleneceğini seçin’e basın . Size silinecek birden çok veri paketinin yanı sıra bir zaman aralığı da göstermelidir.
  6. Silmek istediğiniz önbelleğin zaman aralığını seçmeniz yeterlidir. Önbelleğe alınmış resimler ve dosyalar dışındaki her şeyin işaretini kaldırın. (Başka bir şeyi de silmek istemiyorsanız)
  7. Şimdi temizle’ye basın ve belirttiğiniz zaman aralığı silineceği için toplanan önbellek.
Microsoft Edge'de Önbellek Temizleme
Microsoft Edge’de Önbellek Temizleme

Doğrudan Gizlilik, arama ve hizmetler menüsüne atlamanın başka bir yolu var. [Ctrl] , [Shift] ve [Del] tuşlarına basın. Otomatik olarak Tarama verilerini temizle menüsüne yönlendirileceksiniz.

Tarayıcıyı Her Kapattığınızda Verileri Temizleme

Önbelleğinizi temiz tutmak için yapabileceğiniz başka bir şey, tarayıcıyı her kapattığınızda temizlemesini sağlamaktır. Bu da çok kolay. Tarama verilerini temizle seçeneğinin altında, tarayıcıyı her kapattığınızda neyin temizleneceğini seçin seçeneği vardır. Buna tıklayabilir ve tutarlı bir şekilde silmek istediğiniz veri paketini açabilirsiniz. Unutulmaması gereken bir diğer nokta da gizli modun herhangi bir dosya veya veri kaydetmemesidir. Böylece, gizli modu her kullandığınızda önbelleğinizi sürekli olarak temizlemenize gerek kalmaz.

Neden Önbelleği Temizlemelisiniz?

Artık önbelleğinizi nasıl temizleyeceğinizi bildiğinize göre, önbelleğinizi temizlemenin neden önemli olduğunu ve bunun neden bazen yükleme sorunlarını çözebileceğini bilmelisiniz. Önbellek, cihazınızın belirli bir web sitesinden kaydettiği yazı tipleri, metin boyutları, logolar, arka plan resimleri vb . o web sitesini kullandın. Bu durumda, eski önbellek sitenin performansını engeller ve hatta sitenin yüklenmesini durdurabilir. Neyse ki, önbellek yalnızca geçicidir ve birkaç hafta içinde kendiliğinden silinir. Ancak bir durum ortaya çıkarsa, kesinlikle önce önbelleğinizi temizlemeyi düşünün.

The post Microsoft Edge’de Önbellek Nasıl Temizlenir? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/microsoft-edgede-onbellek-nasil-temizlenir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?