Apple Watch’unuzu Nasıl Yedeklersiniz?

Apple Watch'unuzu Nasıl Yedeklersiniz?

iPhone, iPad ve iPod’larda olduğu gibi, Apple Watch’unuzdaki ayarlar ve veriler de yedeklenebilir ve herhangi bir sorun olduğunda veya bir yedekten yeni bir Watch kurduğunuzda geri yüklenebilir. Varsa bir yedekten geri yükleme yapmak, özellikle parolayı unuttuğunuz veya arka arkaya altı kez yanlış girdiğiniz için aygıtı tamir ettirdikten veya sildikten sonra aygıtı yeniden kurma zahmetinden kurtarabilir. iOS aygıtlarındaki mevcut yedekleme seçeneklerinin aksine, Apple Watch’ta süreç biraz daha farklı. Bu yazıda, Apple Watch’unuzu nasıl güvenli bir şekilde yedekleyebileceğinizi ve özellikle aygıtı sildikten veya bağlı iPhone ile eşleştirmesini kaldırdıktan sonra bir yedekleme noktasından nasıl geri yükleyebileceğinizi açıklayacağız.

Apple Watch Nasıl Yedeklenir?

Aygıtı bağlı iPhone’dan ayırmak dışında Watch’un yedeklenmesini zorlamak için özel bir seçenek yoktur. Aygıtların eşlemesini iPhone’unuzdaki Apple Watch yardımcı uygulaması aracılığıyla kaldırmak, sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmadan her zaman önce bir yedekleme gerçekleştirir.

Eşleştirmeyi kaldırma işlemi Bluetooth üzerinden gerçekleştirileceğinden, eşleştirmeyi kaldırırken Watch ve iPhone’unuzu birbirine yakın tuttuğunuzdan emin olmalısınız.

1) iPhone’unuzda Watch uygulamasını başlatın.

2) Ekranın üst kısmında Apple Watch’unuza dokunun.

3) Eşleştirilen Apple Watch’un yanındaki “i” simgesine dokunun.

4) Apple Watch’un eşlemesini kaldır’ı seçin ve onaylayın.

Watch’un eşlemesini kaldırmadan önce, söz konusu Watch’taki tüm verilerin bir yedeği oluşturulur ve iPhone’unuzla eşzamanlanır. Oradan, iPhone’unuzu nasıl yapılandırdığınıza bağlı olarak, bu yedeklemenin kendisi iCloud’a veya iTunes’a yedeklenecektir.

Apple Watch Yedekleme
Apple Watch Yedekleme

Apple Watch Yedekten Nasıl Geri Yüklenir?

Apple Watch’unuzu geri yüklemek, içindeki içeriği ve ayarları silerken isteğe bağlı olarak depolanan verilerinizi ve ayarlarınızı geri getirmek için bir yedekleme kullanır. Hazır olduğunuzda, mevcut aygıtınızı veya yepyeni bir aygıtı eşleyebilir ve ardından depolanan bir yedekten ayarlayabilirsiniz. iPhone’unuzla aynı anda bir Apple Watch eşleştirebilirsiniz.

  1. Adım: Watch’unuz zaten bir iPhone ile eşlenmişse önce Watch ile iPhone’un eşlemesini kaldırmanız gerekir. Apple Watch’u daha önce bir kez ayarlamış olanlar veya önceden kaydedilmiş bir geri yükleme noktasından yepyeni bir aygıt ayarlayanlar doğrudan ikinci adıma geçmelidir.
  2. Adım: Apple logosunu görene kadar Digital Crown’un yanındaki yan düğmeyi basılı tutarak Apple Watch’u açın. Sorulduğunda aygıtta bir dil seçin.
  3. Adım: iPhone’da Watch uygulamasını açın ve Eşleştirmeyi Başlat’a dokunun. Ayrıca, Apple Watch’unuzda Eşleştirmeyi Başlat’a dokunun. Burada tüm süreci ayrıntılı olarak anlatmayacağım ancak Jeff’in Watch’unuzu iPhone ile eşleştirme konusunda takip etmesi kolay talimatları var.
  4. Adım: Aygıtlar eşleştirildikten sonra, yardımcı uygulama Apple Watch’u yeni bir aygıt olarak ayarlamanızı, yani sıfırdan başlamanızı veya daha önce kaydedilmiş bir yedekten geri yüklemenizi önerecektir. iPhone’unuzdaki Watch uygulamasında Yedekten Geri Yükle’ye dokunun ve Bilek Tercihi ekranına ulaşmak için ekrandaki adımları izleyin.
  5. Adım: Şimdi bir bilek (Sol veya Sağ) seçecek, hüküm ve koşulları kabul edecek, Apple Kimliği parolanızla giriş yapacak, iPhone’un Kullanım ve Tanılama, Konum Servisleri ve Siri ayarlarını Watch’unuza aktarmayı gözden geçirecek ve isteğe bağlı olarak bir Watch parolası oluşturacaksınız.
  6. Adım: iPhone’unuz Apple Watch’unuzu bir yedekten geri yüklerken, ayarları uygularken ve önceden yüklenmiş tüm üçüncü taraf uygulamaları yeniden yüklerken sabırlı olun. Bu işlemin uzunluğu, yedekleme dosyasında depolanan veri miktarına bağlı olarak değişir.

İşte, Apple Watch artık hazır ve son yedeklemeden hemen önce kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

The post Apple Watch’unuzu Nasıl Yedeklersiniz? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/apple-watchunuzu-nasil-yedeklersiniz/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?