Safari Yapılacak En Güzel Yerler

Safari Yapılacak En Güzel Yerler

Safariler, Afrika’da safaride ziyaret edilebilecek en iyi altı yerde bulunan huzur, sürpriz ve beklenmedik lüks duygusuyla sizi evcilleşmemiş vahşi doğaya sürükler. Afrika kıtası, Amerika Birleşik Devletleri’nin tamamını sınırları içine üç kattan fazla sığdırabilir ve geniş oyun rezervlerine ve muazzam milli parklara ev sahipliği yapan Doğu ve Güney Afrika ülkelerinde keşfedilecek fırsatlar sonsuzdur. Aşağıdaki bilgiler, kültürün otantik ruhunu yakalamak ve vahşi doğanın harikalarını kutlamak için bir Afrika’da safari için en iyi yerlere bir rehber sunmaktadır.

Serengeti Ulusal Parkı, Tanzanya

Serengeti Ulusal Parkı, çoğu ziyaretçinin bir Afrika safarisinin nasıl olacağına dair önyargılarını ele geçirir. Dünyanın en büyük memeli yoğunluğu da dahil olmak üzere abartılı sayıda vahşi yaşama ev sahipliği yapmaktadır. Aslanların manzarayı incelemek için kullandığı tek tük kayalar düz panoramadan aniden yükselirken, zebra ve ceylan gibi hayvanlar yüzlerce kilometrelik kesintisiz otlaklarda otlamaktadır. Serengeti, vahşi yaşamın düzlükler, nehirler ve ormanlık alanlar boyunca hareketini destekleyen kendine özgü ekosistemleriyle muhteşem bir av hayvanları izleme ortamı görevi görür. İki milyon kadar memelinin yaşadığı parkta, Serengeti Büyük Göç safarilerinin yanı sıra çok sayıda eland, topi, waterbuck, zebra ve ceylan da görülebilmektedir.

Safari Yapılacak En İyi Yerler
Safari Yapılacak En İyi Yerler

Masai Mara Ulusal Parkı, Kenya

Kenya’nın ziyaret edilecek en iyi yerlerinden biri olan Masai Mara’ya bakmak, tek tük kaya gruplarıyla kesintiye uğrayan uçsuz bucaksız düzlükleriyle bir masal kitabındaki safari deneyimine adım atmak gibidir. Antiloplar bolca otlarken, aslanlar krallıklarını araştırmak için manzara boyunca dolaşır. Ceylan ve zebra gibi zengin hayvan topluluğu, yırtıcı hayvanların dikkat çekici derecede yüksek konsantrasyonunu destekler ve milli parka mil kare başına başka herhangi bir yerden daha fazla büyük kedi verir. Masai Mara, timsah istilasına uğramış suları ve dörtnala göç eden antilop sürüleri ile bilinen Afrika’nın en ikonik safari destinasyonlarından biridir. İster sıcak hava balon safarisinde ister özel bir imtiyazda olsun, Masai Mara’nın öne çıkan özelliklerinden bazıları Büyük Göç safarileri, göçmen kuşlar, leopar, aslan ve çitadır.

Okavango Deltası, Botsvana

Botsvana’da ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri olan Okavango Deltası, Kalahari Çölü’nün kalbinde olağanüstü bir vahadır. Issız çevrenin eşsiz çeşitliliği, yerini kabaran Okavango Nehri ve kollarının mavileri ve yeşillerine bırakır. Labirentimsi kanalların doğal harikaları, kano gezileri, oyun sürüşleri ve yürüyüş safarileri için sazlıklar filizlendirir. Binlerce ada su yollarından yükselmekte ve suda ilerleyen aslanların ve kaydedilmiş 400’den fazla kuş türünün eşsiz görüntüsünü desteklemektedir. Okavango Deltası’ndaki vahşi av hayvanları genellikle ana parkı dışarıdaki özel imtiyazlara bağlayan kanalların kenarlarında dolaşarak tüm parka sakin ve gözlerden uzak bir his verir. Öne çıkan başlıca türler arasında filler, Nil timsahı, aslan, leopar ve büyük kudu yer almaktadır.

Kruger Ulusal Parkı, Güney Afrika

Kruger Ulusal Parkı tüm Afrika’daki en eski ve en büyük ulusal parklardan biridir ve Güney Afrika’da ziyaret edilecek en iyi yerler arasındadır. Sadece ölçeği değil, aynı zamanda parkın çeşitli biyosferleri gergedanlar, aslanlar ve zürafalar gibi çeşitli yaban hayatı için mükemmel bir ortam sağlar. Kruger’in büyüklüğü aynı zamanda muazzam oyulmuş vadiler, yırtıcı hayvanların vahşi sahneleri ve vahşi doğanın otantik ambiyansı gibi olağanüstü deneyimlere erişmenizi sağlar. Kruger’in güzelliği, ekosistemini yüzde 30 oranında genişleten özel lüks oyun rezervleriyle paylaşılan çitle çevrilmemiş sınırlarıyla vahşi doğadan ve yaban hayatından kaynaklanmaktadır. Manzaranın genişliği, filler, beyaz ve siyah gergedan, aslan ve 500 kuş türü gibi inanılmaz olaylara erişmenizi sağlar.

Volkanlar Ulusal Parkı, Ruanda

Volkanlar Ulusal Parkı, görkemli zirveler ve geçit vermez ormanlardan oluşan bir koleksiyondur. Yemyeşil bambu ağaçları ve yağmur ormanları, dağ gorillerinin zor bulunan birliklerini desteklemesiyle bilinen beş sarp volkanik dağı örter. Rehberler, nesli tükenmekte olan ve gözlerden uzak vahşi yaşamı aramak için sizi koruma altındaki arazide yönlendirirken, çarpıcı manzara sadece yürüyüş safarisi deneyimini artırır. Volcanoes Ulusal Parkı’ndaki en yüksek dağ, ormanlık arazide gizlenmiş nadir yaban hayatı arayışında bir macera için deniz seviyesinden 14.763 feet yüksekliğe ulaşmaktadır. Volcanoes Ulusal Parkı’nda bulabileceğiniz önemli hayvanlardan bazıları goriller, altın maymunlar, orman filleri ve Rwenzori çift yakalı güneş kuşlarıdır.

The post Safari Yapılacak En Güzel Yerler first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/safari-yapilacak-en-guzel-yerler/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?