Google Smart Lock Nasıl Kapatılır?

Google Smart Lock Nasıl Kapatılır?

Google Smart Lock, Google hesabınızda birden fazla cihazda kolayca oturum açmanıza yardımcı olmak için Google tarafından geliştirilen bir özelliktir. Ancak, Google Smart Lock’u kapatmanız gereken durumlar olabilir. Bunun nedeni gizlilik endişeleri, güvenlik nedenleri ya da sadece bu özelliğe artık ihtiyaç duymamanız olabilir. Bu makalede, Google Smart Lock’un nasıl kapatılacağına ilişkin adımları tartışacağız.

Google Smart Lock Kapatma

İlk olarak, Smart Lock’u web tarayıcınızdan kapatabilirsiniz. Bunu yapmak için, tarayıcınızdan Google hesap ayarlarınızı açın ve soldaki menüden “Güvenlik “i seçin. Ardından “Google’da Oturum Açma “ya ve ardından “Şifre “ye tıklayın ve “Şifreler için Akıllı Kilit “i seçin. Burada, Smart Lock’u kapatmak ve kayıtlı tüm şifreleri silmek için “Tümünü sil “i seçebilirsiniz.

Akıllı Kilit’i Android cihazınızdan kapatabilirsiniz. “Ayarlar “a gidin ve “Google “ı ve ardından “Akıllı Kilit “i seçin. Kapatmak için “Parolalar için Akıllı Kilit” seçeneğinin yanındaki geçiş düğmesini seçin. Ancak, Android 5.0 kullanıyorsanız, işlem biraz farklıdır. “Ayarlar” ve ardından “Güvenlik” bölümüne gitmeniz ve ardından “Güvenilir Kimlik Bilgileri “ni seçmeniz gerekecektir. Buradan “Google “ı ve ardından “Kaldır “ı seçmeniz gerekecektir.

Google Smart Lock Kapatma
Google Smart Lock Kapatma

Smart Lock’u iOS cihazınızdan da kapatabilirsiniz. “Ayarlar” uygulamasına gidin, “Parolalar ve Hesaplar “ı seçin ve ardından “Web Sitesi ve Uygulama Parolaları “nı seçin. Sağ üst köşede bulunan “Düzenle” düğmesine dokunun, kaldırmak istediğiniz her kayıtlı şifreyi seçin ve ardından “Sil” düğmesine dokunun. İşiniz bittiğinde “Bitti” düğmesine dokunun.

Smart Lock’un sizden parolaları kaydetmenizi istemesini de durdurabilirsiniz. Bunu “Ayarlar “a gidip “Google “ı seçerek yapabilirsiniz. “Akıllı Kilit” üzerine dokunun. Burada, Smart Lock’un şifrelerinizi kaydetmenizi istemesini durdurmak için “Otomatik Oturum Aç” ve “Şifreleri kaydet” seçeneklerini kapatmayı seçebilirsiniz.

Google Smart Lock çok faydalı olabilecek bir özelliktir, ancak gizlilik endişeleri veya başka herhangi bir nedenden dolayı kapatmak istiyorsanız, bunu yapmanın birden fazla yolu vardır. Google Smart Lock’u kapatmak, kullandığınız cihaza bağlı olarak biraz değişiklik gösterir. Yukarıda belirtilen adımları izleyerek Google Smart Lock’u hızlı ve kolay bir şekilde kapatabilir ve cihazınızdaki tüm kayıtlı şifreleri silebilirsiniz.

The post Google Smart Lock Nasıl Kapatılır? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/google-smart-lock-nasil-kapatilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?