Android Dosya Gizleme Nasıl Yapılır?

Android Dosya Gizleme Nasıl Yapılır?

Hassas verilerinizi bir Android cihazda güvende ve emniyette tutmak önemlidir. Bazen dosyaları meraklı gözlerden gizlemek isteyebilirsiniz. Neyse ki, bunu etkili bir şekilde yapmanın çeşitli yolları vardır. Bir Android cihazda dosyaları gizlemek için iki ana yaklaşım vardır. Yerleşik dosya gezginini kullanabilir ve dosya ya da klasörü adının önüne bir nokta koyarak yeniden adlandırabilir ve gizli hale getirebilirsiniz. Alternatif olarak, dosyaları gizlemek için özel olarak tasarlanmış üçüncü taraf uygulamaları kullanabilirsiniz.

Android Dosya Gizleme

Android’de dosyaları gizlemenin en basit yolu, dosya veya klasörü önünde bir nokta olacak şekilde yeniden adlandırmaktır. Android’in yerleşik dosya gezgini nokta ile başlayan dosya veya klasörleri göstermez. Bu yöntem herhangi bir ek uygulama içermez, dolayısıyla harici bir yazılım indirmeyi gerektirmez. Cihazınızın dahili depolama alanına gidebilir ve adın önüne bir nokta ekleyerek bir dosya veya klasörü yeniden adlandırabilirsiniz. Dosya veya klasörün gizliliğini kaldırmak istiyorsanız, adın başındaki noktayı kaldırabilirsiniz.

Android Dosya Gizleme
Android Dosya Gizleme

Android’de dosyaları gizlemenin bir başka yolu da üçüncü taraf uygulamaları kullanmaktır. Google Play Store’da dosyaları güvenli bir şekilde gizlemenize yardımcı olabilecek çeşitli uygulamalar mevcuttur. Popüler uygulamalardan bazıları “Vaulty”, “Hide it Pro” ve “Gallery Vault “tur. Bu tür uygulamalar yalnızca dosyaları diğer galeri uygulamalarından gizlemekle kalmaz, aynı zamanda dosyaları bir parola ile koruyarak ek güvenlik sağlar. Ek olarak, dosyaları bu üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla gizlemek, hiç kimsenin yanlışlıkla dosyaya rastlamamasını ve dosyaya erişememesini sağlar.

Bir Android cihazda dosyaları gizlemenin çeşitli yolları olsa da, yalnızca dosyayı gizlemekle kalmayıp aynı zamanda güvenliğini de sağlayan güvenli bir yöntem kullandığınızdan emin olmanız çok önemlidir. Dahili dosya gezginini kullanmak, yalnızca kişisel kullanıma yönelik dosyaları gizlemek için iyi bir seçenektir. Ancak, hassas verileri korumak istiyorsanız, yalnızca dosyaları gizlemek için tasarlanmış üçüncü taraf bir uygulama kullanmak en güvenli seçenektir.

The post Android Dosya Gizleme Nasıl Yapılır? first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/android-dosya-gizleme-nasil-yapilir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?