Bahçenizi Aydınlatmak İçin Bahçe Aydınlatma Fikirleri

Bahçenizi Aydınlatmak İçin Bahçe Aydınlatma Fikirleri

En iyi bahçe aydınlatma seçeneklerini seçerken, yürüyüş yolları ve su özellikleri boyunca görünürlüğü artırmaya mı çalıştığınızı yoksa daha yoğun bir aydınlatma mı aradığınızı göz önünde bulundurun. Sıcak, yumuşak ışık manzaraları aydınlatmak için idealken, daha büyük, daha parlak ampuller kayma ve düşmeleri vurgulamak veya bahçenizdeki çiçek yataklarınıza başıboş ayakların girmesini engellemek için genellikle daha iyi bir seçenektir.

Bahçe aydınlatmasına yer vererek peyzajınızın güzelliğini geceleri bile takdir edebilirsiniz. Spot ışıkları, kazık ışıkları ve dize ışıkları – hepsi güneş enerjili veya pille çalışabilir – en yaygın kullanılan bahçe aydınlatması türleridir. İster büyük bir bahçe yatağınız, ister dikey bir bahçe alanınız veya konteyner bitkileriniz olsun, bu benzersiz bahçe aydınlatma fikirlerinden biraz ilham alın.

Küre Işıkları

Küre şeklindeki ışıklar bahçenizi aydınlatacak. Geleneksel kazıklı aydınlatmanın bu küresel alternatifi görsel çekicilik katar ve özellikle çakıllı bahçelerde veya xeriscape (akıllı peyzaj) şemasında etkilidir. Spot ışığı etkisi yaratmak için ışıkları bahçenizin en yüksek noktalarına ya da bitkilerin arkasına ve altına yerleştirebilirsiniz.

Bahçe Aydınlatma Fikirleri
Bahçe Aydınlatma Fikirleri

Fener Işıkları

Bahçenize rahatlatıcı bir aydınlatma sağlamak için çitler boyunca veya çalıların arkasına bir direkten sarkan fenerler yerleştirin. Fenerler için birçok farklı stil ve malzeme olmasına rağmen, güneş enerjisiyle veya pille çalışan mum fenerler zamansız bir parlaklık sağlar. Fenerlerin yapraklarınızın üzerinde mi durmasını istediğinize (bitkilerin olgun boyunu göz önünde bulundurarak) yoksa bitkilerin arasından mı görünmesini istediğinize karar verin ve ardından düzenli aralıklarla direkler yerleştirin.

Oturma Alanları İçin Tepe Işıkları

Tepe aydınlatmasının eklenmesiyle salon alanını gece veya gündüz kullanabilirsiniz. Bahçeler oturmak ve düşünmek için ideal yerlerdir. Bu bahçede sarkıt ışık kümesi açık oturma alanını zenginleştiriyor. Dış mekanda saklandığınız yerde akşam yemeği için yeterli ışık ya da yumuşak bir akşam aydınlatması isteyip istemediğiniz, kaç tane ve ne tür ışık takacağınızı belirleyecektir.

Çim Işıkları

Neden dikkatleri çimlerinize de çekmeyesiniz? Yemyeşil, sağlıklı bir çim, bakımlı ve titizlikle düzenlenmiş bir bahçe için idealdir. Partiler veya diğer özel günler için şenlikli dekor olarak çimlerin üzerinde ışıklar kullanmak bahçe aydınlatması için yeni bir seçimdir. Farklı ve karmaşık olmayan bir görünüm elde etmek için çimlere tekli ve çiftli ışıklar yerleştirmek arasında geçiş yapın.

Halat Işıkları

Bahçe alanınıza rustik bir hava katmak için halat aydınlatma kullanmayı düşünebilirsiniz. Işıltılı bir aydınlatma efekti için, jüt halat telleri küçük ampullerle birleştirilebilir ve bahçe alanı boyunca örtülebilir.

LED Işıklar

Kolay bir DIY bahçe aydınlatma konsepti. Mağazadan ucuz LED ışıklar satın alırsanız ve bunları gizlemek için bahçenizin doğal çalılarını ve yemlerini kullanırsanız bunu kendiniz yapabilirsiniz. Orijinal mistik aurayı ortadan kaldırmadan bahçenizi aydınlatacaktır.

The post Bahçenizi Aydınlatmak İçin Bahçe Aydınlatma Fikirleri first appeared on Güncel Paylaşım.



source https://www.guncelpaylasim.com/bahcenizi-aydinlatmak-icin-bahce-aydinlatma-fikirleri/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histereskopi

Kamuda Çalışan Taşeron İşçiler İçin Yönetim Sistemi

Instagram Hikayesinde Arka Plan Rengi Nasıl Değiştirilir?